joi, martie 23, 2023
7.1 C
București
spot_img

Oleg Serebrian, investit în funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare

Diplomatul de carieră Oleg Serebrian, numit prin decret prezidențial în funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare, a depus jurământul de învestire în fața Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova i-a mulțumit lui Oleg Serebrian pentru că a acceptat să preia acest portofoliu și s-a arătat convinsă că experiența sa diplomatică, dar și buna cunoaștere a realităților din Republica Moldova și a situației din regiune, îl vor ajuta să facă față acestei noi provocări profesionale.

Vreau să vă amintesc că, pentru noi, bunăstarea cetățenilor, indiferent dacă vorbim de cei de pe malul drept sau de pe malul stâng al Nistrului, este cea mai importantă. Sarcina noastră este să identificăm o soluție pașnică, diplomatică a conflictului transnistrean, care să respecte integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova și să rezulte într-un stat funcțional”, a spus Maia Sandu.

La ceremonia de învestire au participat și Prim-ministrul Natalia Gavrilița, care i-a urat lui Oleg Serebrian bun-venit în echipa guvernamentală, și viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Text și foto: Direcția informare și comunicare cu mass-media a Aparatului Președintelui Republicii Moldova 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole