joi, martie 30, 2023
11.9 C
București
spot_img

Ordinul „Meritul Cultural”, pentru pictorița Valentina Rusu-Ciobanu

Președintele României, Klaus-Werner Iohannis i-a conferit prin decret prezidențial pictoriței basarabene Valentina Rusu-Ciobanu, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer Categoria C „Artele Plastice”.

Înalta distincție i-a fost înmânată la  28 octombrie 2020 de către ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, în cadrul unei ceremonii speciale, se arată într-un comunicat informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Evenimentul a fost cu atât mai emoționant cu cât a avut loc în ziua în care renumita pictoriță a împlinit vârsta de 100 de ani.

E.S. Daniel Ioniță a felicitat-o cu ocazia aniversării frumoasei sale vârste și a evocat pe scurt cariera și personalitatea venerabilei artiste, subliniind că lucrările Valentinei Rusu-Ciobanu participă la expoziții în Franța, România, Bulgaria, Polonia, Federația Rusă, Germania și în alte țări.

Totodată, dominia sa a menționat că operele sale au rezistat cataclismelor istoriei și presiunilor ideologice, fiind la fel de viguroase și de mare actualitate.

Text: PR Ambasada României în Republica Moldova

Foto: Facebook 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole