Cel mai important eveniment al cafelei are loc la …. Când? Fotografii fascinante

Date:

Share post:

Cel mai important eveniment al cafelei are loc la …. Când? Mai multe amănunte în articolul care urmează, azi, la Infoanunț.

Iată că începe cel mai important eveniment al cafelei: Bucharest Coffee Festival.

Cea de-a X-a ediție a Bucharest Coffee Festival are loc între 10 și 12 mai, la Nord Events Center by Globalworth (Strada George Constantinescu 4B, București).

În cea mai nouă locație de evenimente de business din Capitală se vor reuni sute de specialiști în cafea, din România și din afara ei, dar și amatori pasionați de această băutură.

Aici sunt așteptați pe lângă vizitatorii și pasionații de cafea și …

Peste 90 de  producători, procesatori, distribuitori și importatori naționali și internaționali de cafea, business-uri ce activează în domeniul HoReCa: cafenele, prăjitorii artizanale, coffee-shop-uri ToGo, etc. vor expune la festival.

Astfel, principalul scop al evenimentului este promovarea cafelei de specialitate, prin aducerea în prim-plan a principalelor tipuri de cafea în funcție de varietatea plantei cultivate (arabica) si de asemenea intilnirea comunitatii de cafea si iubitoril de cafea, intr-un eveniment unic, are se doreste a face parte din lantul international de festivaluri dedicate cafelei.

Totodată, vor exista și o zonă dedicată importatorilor și distribuitorilor de produse conexe: aparate de cafea profesionale, accesorii pentru prepararea cafelei, îndulcitori, dulciuri, etc.

La Bucharest Coffe Festival sunt așteptați nu numai profesioniști din domeniu, ci și amatorii de cafea și de diverse modalități de preparare a ei, adică home baristas.

Cei interesați de industria cafelei pot identifica pe parcursul celor trei zile de eveniment diferiți parteneri și oportunități de începere și dezvoltare a unor afaceri în domeniu.

Degustări și vânzări de cafea și testare accesorii noi

Cei prezenți la Bucharest Coffe Festival vor putea degusta și achiziționa produse pe bază de cafea ce presupune modalități diferite de preparare: espresso, cafea la filtru, V60 sau cafea la ibric proaspăt prăjită.

Atât profesioniștii din industria cafelei, cât și amatorii pasionați de acest domeniu vor avea acces la aparate, instrumente de preparare și servirea a cafelei ca: prese franceze, aparate de espresso și latte, râșnițe de cafea, veselă, recipiente de depozitare, căni de călătorie etc.

În cele trei zile ale festivalului vor avea loc demonstrații de preparare, de mixologie (combinații de cafea cu băuturi alcoolice, în cocktail-uri) și de latte art.

Cafeaua și mâncare bună, în zona de street-food

Bucharest Coffee Festival 2024 vine și în acest an cu o zonă de street-food extinsă. Aici, iubitorii de cafea se vor delecta cu plăcinte turcești cu brânză, carne sau spanac, pizza delicioasă, burgeri de vită, porc gătit lent și alte sortimente de carne. Nu vor lipsi deliciile tradiționale turcești, libaneze și siriene, înghețata roluită tailandeză, dar și faimosul bubble tea. Experiența de festival nu va fi lipsită de produse ca berea artizanală și prosecco

Locul ideal de networking pentru afaceri cu cafea

Evenimentul are și scopul de dezvoltare sau extindere de relații de business cu sau între importatorii și distribuitorii de aparate de cafea. La eveniment pot fi achiziționate și:

  • aparate de cafea pentru uz casnic și birouri mici;
  • aparate mari, pentru cafenele și alte tipuri de unități HORECA;
  • aparate de vending, cu fise si bancnote;
  • gadget-uri mici ce pot fi folosite de cei ce sunt în mișcare, ele ocupând un spațiu mic într-un rucsac. În această categorie intră și aparatele espresso manuale și portabile.

Prăjitoriile și microprăjitoriile, căutate

Cei aflați în căutare de cafea de calitate proaspăt și adecvat prăjită au ocazia să găsească la festival diferite sortimente în ambalaje moderne și elegante, la standurile prăjitoriilor și microprăjitoriilor.

Specialiștii le vor dezvălui vizitatorilor amatori câteva trucuri despre modul în care este prăjită cafeaua și cum acesta influențează  culoarea și aroma, dar și despre calitatea materiei prime, stabilitatea termică a prăjitorului sau măsurarea culorii cafelei prăjite.

Cafea sustenabilă

Consumatorii de produse bio vor găsi la Bucharest Coffee Festival diverse sortimente din acest tip de cafea, boabe, măcinată sau capsule. Cafeaua de tip bio este obținută din plantații caracterizate prin lipsa pesticidelor și a altor substanțe chimice.

Un rol important în promovarea conceptului de cafea sustenabilă îl au atât consumatorii de cafea cât și distribuitorii, care vor avea ocazia să discute la festival despre soluțiile ușoare de ambalare și despre consum în cesti sau recipiente ce nu sunt de unică folosință și nu creează volume mari de deșeuri.

Cafeaua altfel preparată

Soluțiile alternative de preparare a cafelei, cunoscute sub conceptul brew bar vor fi prezentate la festival celor interesați de gusturi autentice. Astfel, vizitatorii vor putea afla cum se poate face o  cafea de calitate în alte moduri decât cele știute și vor putea învăța despre instrumente de preparare ca: aeropress, presa franceză sau accesorii de preparare a cold brew (infuzie la rece a cafelei).

Intrarea la festival este gratuită.

Programul de vizitare este: vineri și sâmbătă, orele 10:00-19:00, duminică 10:00-18:00

Campionatele naționale de cafea au loc la festival

În cele trei zile ale Bucharest Coffee Festival vor avea loc trei competiții ale profesioniștilor în cafea. La ele vor participa specialiști din toată țară, profesioniști de la cele mai importante companii de cafea de specialitate și cafenele.

Competițiile sunt următoarele

  • Campionatele Naționale de Latte Art -finala nationala
  • Coffee in Good Spirits – finala națională
  • Campionatul Național de Roasting – finala nationala
  • Campionatul Național de Ibrick – finala nationala

Campionatele sunt organizate de SCA – Romania Chapter (Specialty Coffee Association), cea mai importantă și cunoscută asociație de cafea worldwide.

Câștigătorul fiecărei competiții va reprezenta România la Campionatele Mondiale care au loc la Copenhaga între 27 și 29 iunie 2024.

Aceste competiții sunt supervizate de un juriu format din profesioniști în cafea din România si jurati acreditati international.

Premiul cel mare pentru câștigătorii fiecărei competiții este posibilitatea de a reprezenta România, la campionatele mondiale care anul acesta se vor organiza în Copenhaga între 27 și 29 iunie 2024.

Organizatorii evenimentului este Kiruna Media și SCA – Romania Chapter (Specialty Coffee Association).

Bucharest Coffee Festival

Loc: Nord Events Center by Globalworth, București

Program: 10-12 mai 2024, vineri și sâmbătă – orele 09.00 – 21.00, duminică – orele 10.00 – 19.00 Site: bucharestcoffeefestival.coffee

Facebook: www.facebook.com/BucharestCoffeeFestival

Instagram: bucharestcoffeefestival

Text și foto: PR&Events Manager
Media Events&Entertainment

 

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră… Foto

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră... Unde anume, vom afla cititnd materialul care urmează.

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. FOTO

Infoanunț: Stay Fit Gym va deschide două noi locaţii. Unde? Când? La aceste întrebări răspundem azi în cele...

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României – micro-expoziție și recital extraordinar

Donație primită de Muzeul Național de Istorie a României - micro-expoziție și recital extraordinar. Azi, la Infoanunț.

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional Chișinău. Foto

Cartușe uitate în bagaje, găsite la Aeroportul Internațional ... Mai multe amănunte, azi, la Infoanunț.