Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Date:

Share post:

­­­­Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Începând de vineri, 21 iunie 2024, iubitorii de povești vor avea ocazia să viziteze expoziția interactivă și incluzivă „Români de poveste” organizată de echipa de povestitori A FOST ODATĂ in Parcul Copou. Expoziția face parte dintr-un demers cultural complex desfășurat inițial la muzee de renume din București și extins peste hotare cu sprijinul comunităților de români stabiliți în străinătate.

Când?

Lansarea va avea loc vineri, 21 iunie 2024, la ora 10.00, la intrarea în Parcul Copou. Evenimentul este sprijinit de Primăria Municipiului Iaşi.

Vizitatorii vor putea scana cu ajutorul telefonului mobil un QR code pentru a descoperi poveștile celor 24 români care au pus țara noastră pe harta lumii, mulți dintre ei legați afectiv de orașul Iași: Mihai Eminescu, George Enescu, I.L. Caragiale, Ecaterina Teodoroiu, Henri Coandă, Nadia Comăneci, Ion Creangă, Sofia Nădejde, Smaranda Brăescu, Constantin Brâncuși, Ana Maria Brânză, Hariclea Darclée, Alexandru Ioan Cuza,  Ștefan cel Mare, Ana Aslan, Vlad Țepeș, Ștefan Luchian, Traian Vuia, Emil Racoviță, Grigore Antipa, Aurel Vlaicu, Nicolae Grigorescu, Nicolae Iorga, Lucian Blaga.

Poveștile pot fi accesate gratuit

Poveștile pot fi accesate gratuit în format audio și în limba semnelor române prin intermediul unui QR code care îi va direcționa pe doritori pe site-ul https://afostodata.ro/romani-de-poveste/. Conținutul audio original poate fi ascultat și pe Spotify sau iTunes, astfel încât să fie aproape de mediile online preferate de tineri.

„«Români de poveste» este un proiect prin care încercăm să le explicam copiilor și tinerilor că au nevoie în feed-ul lor de altfel de influenceri ai României – care pot fi regi, regine, domnitori, oameni de cultură, oameni de știință, sportivi, scriitori, artiști, compozitori, etc. Este o bucurie să promovăm acest proiect valoros într-o comunitate cu atâta istorie și tradiție și să le transmitem copiilor că busturile din parc pot prinde viață prin intermediul poveștilor”, spune Măriuca Mihăilescu, coordonatoarea proiectului.

O frumoasă misiune

Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture are ca misiune realizarea de conținut de calitate într-o manieră modernă și digitală, promovând diversitatea și incluziunea pentru toți copiii. Din 2018 echipa dezvoltă afostodata.ro, un concept unic în România, care conține povești, podcast-uri, fișe de lucru și quiz-uri interactive. De asemenea, echipa dezvoltă proiecte cu marile centre culturale, cu cele mai vizitate muzee din țară, dar și cu parteneri internaționali din Europa.

Important!

Platforma este omologată ca mijloc de învățare de Ministerul Educației pentru învățământul primar și gimnazial special și de masă și se află în parteneriat cu Ministerul Mediului. În ultimii ani, poveștile audio tip podcast au fost nominalizate la Best Branded Podcasts Webstock și se află în top 10 serii pe Spotify Romania Society and Culture.

Text și foto: PR Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași

Foto deschidere: Facebook

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.