duminică, decembrie 4, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEInfo RomâniaPatronatele din România propun trecerea la salariul minim pe oră

Patronatele din România propun trecerea la salariul minim pe oră

Patronatul Naţional Român propune Guvernului trecerea la salariul minim pe oră, pentru toţi angajaţii, pauză de masă obligatorie de o oră şi posibilitatea ca angajatorii să poată plăti salariaţilor o primă de până la 500 de lei fără a fi impozitată.

Propunerea a fost făcută la Conferinţa Naţională a PNR cu tema “România economică şi socială în 2030 – Rolul patronatelor, măsuri şi soluţii”.

Urmare a discuţiilor şi analizelor, din cadrul conferinţei naţionale, Patronatul Naţional Român propune Guvernului României următoarele soluţii: trecerea la salariul minim pe oră împreună cu normarea muncii, atât la salariaţii din sectorul bugetar cât şi la salariaţii din sectorul privat; pauza de masă obligatorie cu durata de 1 oră pentru toţi salariaţii din România; acordarea pentru o perioadă de 2 ani a posibilităţii ca angajatorii să poată să plătească salariaţilor o primă de până la 500 lei fără a fi impozitată. De asemenea, propune patronatelor din România şi sindicatelor reprezentative la nivel naţional şi partidelor parlamentare un proiect de ţară ca în 2030 – România să devină a 5-a putere economică şi socială a Europei“, se menţionează în comunicat.

Autor: Victoria Preda
Foto: Pixabay.com
RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE