duminică, august 14, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATEPentru a preveni răspândirea COVID-19, ”Stați acasă” și la Chișinău!

Pentru a preveni răspândirea COVID-19, ”Stați acasă” și la Chișinău!

Actualmente,  în Republica Moldova sunt înregistrate 12 cazuri de infecție COVID-19, dintre care 2 cazuri de transmitere locală.  Persoanele infectate cu COVID-19 domiciliază în Florești, Chișinău, Basarabeasca, Grătiești (Chișinău), Soroca, Hâncești, Râșcani și Cahul.

Toate persoanele care au intrat în contact cu persoanele infectate au fost identificate și izolate la domiciliu.

În prezent, sunt identificate 27 de cazuri suspecte. Toate probele au fost prelevate, iar rezultatele vor fi prezentate pe parcursul zilei, se arată într-un anunț informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Din cei 12 pacienți internați cu noul tip de Coronavirus, 2 pacienți sunt în stare gravă, 3 –  stare satisfăcătorare și 7 – stare medie.

Viorica Dumbrăveanu, ministru al sănătății din R. Moldova, a făcut apel repetat către populație să evite locurile publice aglomerate și să stea în casă, iar cei reveniți din focar să se autoizoleze pentru a nu se expune riscului pe sine și pe cei dragi.

De asemenea,ministrul a mai confirmat că, până astăzi, în Republica Moldova nu s-a înregistrat niciun caz de deces din cauza infecției cu noul tip de Coronavirus și a îndemnat populația să se informeze din surse oficiale.

Sistemul medical este mai consolidat ca niciodată. La momentul actual nici un medic nu lucrează  peste program. Tot personalul medical implicat va primi supliment financiar în mărime de 100% la salariu de funcție. După necesitate vom mai veni și cu alte măsuri. Încă o data vreau să mulțumesc medicilor pentru efortul pe care îl depun, pentru activitatea pe care o realizează cu onestitate și în primul rând  cu maximă responsabilitate”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

Foto: Arhiva Info Anunț

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE