luni, septembrie 25, 2023
19.5 C
București
spot_img

Peste 1.300 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore

Ziua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Prahova, Constanța, Argeș și Mureș.

Peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD (1.159 de cazuri din totalul de 1.369 de situații de urgență gestionate), după cum se arată într-un anunț informativ, emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 54 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 149 misiuni pentru protecția comunităților.

Echipajele de descarcerare au intervenit în 7 situații, pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 1 persoană și-a pierdut viața (județul DB).

❗O intervenție care a necesitat atenție sporită și efort susținut din partea pompierilor a avut loc ieri, în județul Buzău, unde salvatorii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o biserică din lemn, din localitatea Negoșina. Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au constatat că arderea se manifesta violent, cu fum dens, pe o suprafață de aproximativ 120 mp. După aproximativ 3 ore incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.

❗Un eveniment soldat cu victime a avut loc, tot ieri, în județul Botoșani, unde echipajele de prim ajutor și descarcerare au intervenit la un accident rutier, în care au fost implicate un autoturism și o autoutilitară, pe raza localității Victoria. În urma incidentului au rezultat patru victime, una dintre acestea necesitând intervenția specializată a echipajului de descarcerare. Echipajele de prim ajutor au acordat măsurile specifice, iar ulterior, toate cele patru persoane au fost transportate la o unitate spitalicească, pentru investigații suplimentare.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice în zone locuite, în județele Brașov și Neamț.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

Astfel, în data de 04.05.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat un număr de 457 de pompieri și 192 mijloace tehnice.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Text: IGU / SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole