Pictorița Rodica Toth Poiată își expune picturile la București până la sfârșitul anului

Date:

Share post:

În a doua parte a lunii noiembrie, la București, s-a lansat ediția a treia a Artist Playground, un spațiu de artă contemporană, prezent în hotelurile Pullman din întreaga lume. Până la sfarsitul anului, aici vor fi găzduite lucrările pictoriței Rodica Toth Poiată, atât în zona de lobby, cât și în barul l’Arpege. Artist Playground se bucură și anul acesta de sprijinul Casei de licitații si investiții Goldart.  Evenimentul se încadrează perfect în atmosfera relaxantă a Sărbătorilor de iarnă.

“Pullman Artnight îmbrățișează lumea interesantă a artei contemporane că o modalitate de a introduce oaspeții în experiența Pullman: din Berlin, Bruxelles, Dubai, Jakarta, Londra și până la București. Unic și surprinzător, cu o identitate vizuală puternică, acest concept de eveniment reprezintă o modalitate inedită de a descoperi hotelul, caracteristicile sale cheie, spațiile și personalitatea sa”, a declarat Patrick Carabin, General Manager, Pullman Bucharest.

Cine este autorul lucrărilor de artă

Pictoriţa Rodica Toth Poiată s-a născut în 1950, la Braşov. Este absolventă a Facultăţii de Arte Plastice din Timişoara şi membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, secţia de pictură. A fost profesoară de artă la licee de profil din Braşov şi Sulina, unde a locuit timp de şase-şapte ani, după care s-a stabilit în Bucureşti. Cariera artistică a pictoriţei înscrie importante expoziţii de pictură, personale şi de grup, în cadrul unor galerii de artă prestigioase, muzee şi alte instituţii culturale, atât din ţară, cât şi din străinătate (Grecia, Franţa, Danemarca).

Schițele și eboșele se nasc spontan ca expresie a unei stări artistice premergătoare. Pictura în sine, pensulația, amestecurile cromatice, contrastele rezultate, aduc un nou suflu surprinzător care mă poartă pe un drum la capătul căruia îmi reevaluez punctul de plecare cu emoție. În dorința de autodepășire, sunt mulțumită doar atunci când ideea inițială a prins contur, întrupându-se în imagini printate prin tușe și armonii cromatice ce exprimă esență profundă a realității,” a spus pictoriţa Rodica Toth Poiată, vorbind despre operele sale.

Programul Artist Playground, un mod de viață

 “În colaborarea noastră cu Pullman Bucharest, Goldart Auction House și-a asumat rolul de curator independent și caută activ talente locale – pictori, sculptori, fotografi, videografi, ilustratori, designeri grafici – în colegii de artă, universităti și, desigur, galerii. Ne oferă o satisfacție deosebită să vedem programul Artist Playground devenind o componentă naturală a hotelului și mă bucur să anunț că vom folosi acest colț vibrant de artă pentru a expune opere proeminente din licitațiile Goldart, pe tot parcursul anului”,  a subliniat Cristian Anghel, Director Executiv, Goldart.

Concluzie

Hotelurile Pullman suntrecunoscut în întrega lume prin pasiunea și  dedicația cu care susțin artea, fotografia și design-ului, fiind, în același timp, conectate la cultura locală distinctă a celor mai incitante și vibrante orașe din lume. Conceptul Artist Playground by Pullman este un colț inovator de artă, ce imbină elemente de interes local, intrigi culturale și ingeniozitate vizuală – pentru a crea experiențe noi, atemporale, pentru oaspeții hotelului, spune reprezentantul PR al evenimentului sus-menționat, Evelina Necula.

Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România este Maritime Business Week.