Poveste de wekeend: Călătorie în Muzeul de Istorie a Medicinei. Imagini incredibile

Date:

Share post:

MUZEUL DE ISTORIE A MEDICINII (Musée d’Histoire de la Médecine) din Paris are colecții care datează din secolul al XVIII-lea și care celebrează evoluția instrumentelor medicale.

Muzeul de Istorie Medical este un muzeu francez situat în Paris , în al șaselea  arondisment, de la Universitatea din Paris și dedicat istoriei medicinei.

Muzeul se află la etajul al doilea al clădirii, într-o cameră construită în 1905, care este o fostă bibliotecă.

Muzeul este deschis în cadrul Cabinetului Anatomie. Conține instrumente chirurgicale, atât antice, cât și moderne. Acest dulap este decorat cu un portret al lui Ludovic al XV-lea , oferit de el.

Acest muzeu educațional înființat sub Louis XV, datorită colecției profesorului Lafaye. Acesta din urmă avea: „Un arsenal de intervenții chirurgicale; avea o colecție foarte bună de instrumente pe care le-a prezentat Academiei când era director ” .

La deschiderea școlilor de sănătate, textele specifică că: „fiecare școală va avea o bibliotecă, un cabinet de anatomie, o suită de instrumente și aparate chirurgicale.”

Pentru Școala din Paris, raportul subliniază cu multă părtinire:

Nicăieri în Franța nu au fost adunate toate materialele pentru o instrucțiune completă în arta vindecării. Pentru studiul acestei arte, este necesar să se ia în considerare în ansamblu, o bibliotecă, o serie de instrumente și aparate chirurgicale, o colecție de mașini fizice destinate să demonstreze principalele proprietăți ale corpului, setul de produse ale naturii utilizate ca medicamente.”

Colecțiile sunt instalate în trei camere la primul etaj, după unele lucrări și achiziționarea de mobilier, dulapurile de colecție, numite și muzeu, sunt inaugurate pe 24 Vendémiaire Anul IV (). Anatomia este prezentată în diferite forme: în ceară, în lemn și pictată pe țesătură.

Aproximativ 1.500 de obiecte expuse aici sunt unele dintre cele mai vechi din Europa și sunt deosebit de puternice în ceea ce privește instrumentele medicale pentru chirurgie și fiziologie, deși există, de asemenea, specimene anatomice și artă legată de chirurgie.

Expoziția din muzeu este aranjată cronologic pentru a-i conduce pe vizitatori prin istoria dispozitivelor chirurgicale, cum ar fi cele pentru trepanare și chiar acele pungi chirurgicale folosite la Waterloo (toate acestea vă vor face să vă bucurați că trăiți în era modernă a anesteziei și a instrumentelor metalice mai puțin amenințătoare).

Printre obiectele de preț se numără instrumentele de autopsie folosite pe Napoleon și un model complex din lemn datând din 1799 pentru studiul anatomiei, care are sute de piese mobile.

Muzeul se află în cadrul Universității Paris Descartes, la etajul al doilea, într-un spațiu frumos care datează din 1905 și, după ce a fost supus unei restaurări, este deschis publicului.

Aflați înainte de a merge

Țineți cont de faptul că taxa mică de intrare de 4 € se plătește numai în numerar.

 

spot_img

Articole asemănătoare

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Foto

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Te-ai bucurat de cele mai frumoase evenimente sub cerul liber, ai avut parte de distracție.

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu. Muzeul Național de Istorie a României organizează, în lunile iulie și august 2024, o serie de ateliere de creație și educație muzeală care valorifică două dintre expozițiile temporare disponibile publicului în această perioadă.

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Foto

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Mai multe amănunte, în continuare, la Infoanunț.

Știați că… UAIC ocupă locul … în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024

Știați că... UAIC ocupă locul ... în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024.