Preluarea Vestmoldtransgaz de către Transgaz va fi finalizată săptămâna viitoare

Date:

Share post:

Preluarea Întreprinderii de Stat Vestmoldtransgaz de către Transgaz va fi finalizată săptămâna următoare, după ce clauzele suspensive ale contractului de privatizare vor fi închise. O echipă de specialiști aparținând Eurotransgaz, compania deținută de către Transgaz în Republica Moldova, se va deplasa la finalul săptămânii următoare la Chișinău pentru inventarierea patrimoniului Vestmoldtransgaz, urmând ca de comun acord cu autoritățile competente din Republica Moldova să se semneze procesul verbal de preluare.

Prin semnarea contractului de vânzare-cumpărare a Întreprinderii de Stat Vestmoldtransgaz la 28 martie 2018 de către Eurotransgaz, compania înființată și deținută de către SNTGN Transgaz în Republica Moldova și autoritățile din țara vecină, s-au creat premisele construirii gazoductului Ungheni – Chișinău, un proiect vital pentru asigurarea securității energetice a Republicii Moldova și s-au stabilit condițiile necesare pentru preluarea Vestmoldtransgaz și începerea lucrărilor de construcție la gazoduct.

Ministrul Economiei Dănuț Andrușcă a salutat progresele făcute de ambele părți în vederea finalizării acestei tranzacții importante pentru România și Republica Moldova.

Sprijinul acordat de partenerul moldovean în toată aceasta perioadă, de la momentul semnării contractului și până în prezent, combinat cu eforturile susținute ale echipelor interdisciplinare din Eurotransgaz și Transgaz, ne apropie de momentul finalizării tranzacției, conform cu calendarul agreat prin contract și ne permite preluarea Vestmoldtransgaz. Astfel, sunt create toate premisele pentru aputea marca acest eveniment în prima parte a lunii septembrie. Țin să felicit întregul colectiv Transgaz pentru efortul depus la acest proiect de importanță cu adevărat strategică. Transgaz a demonstrat că are capacitatea de a deveni un jucător regional în sectorul de energie, atât prin preluarea Vestmoldtransgaz, cât și prin progresul realizat la construcția gazoductului BRUA”, a declarat Dănuț Andrușcă.

La rândul său, Directorul General al Transgaz, Ion Sterian a declarat că după finalizarea procesului de preluare al Vestmoldtransgaz, urmează să se treacă la etapele de achiziție și construție pentru gazoductul Ungheni-Chișinău, esențiale pentru securitatea energetică a Republicii Moldova.

Complexitatea procesului de privatizare a întreprinderii din Republica Moldova de către Eurotransgaz a presupus eforturi considerabile de ambele părți. Transgaz a demonstrat disciplină și fermitate în respectarea calendarului agreat.Având în vedere că sunt aproape de îndeplinirea cerințelor de căror realizare depinde finalizarea tranzacției, SNTGN Transgaz SA și subsidiara sa din Republica Moldova sunt pregătite să marcheze acest moment în prima parte a lunii septembrie, alături de partenerii lor de la Chișinău”, a declarat Ion Sterian.

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.