Premierul Ciucă şi alți reprezentanți ai guvernului sunt așteptați să joace Hora Unirii la Iaşi

Date:

Share post:

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că va fi prezent pe 24 ianuarie la Iaşi, cu ocazia împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române. Primarul Mihai Chirica a confirmat că premierul a răspuns favorabil invitaţiei adresate de către municipalitate.

Premierul Ciucă şi alți reprezentanți ai guvernului sunt așteptați să joace Hora Unirii la Iaşi

Alături de prim-ministru, la Iaşi se vor deplasa şi mai mulţi membri ai Guvernului, precum şi un reprezentant al Administraţiei Prezidenţiale. De asemenea, la manifestări, care vor avea loc începând cu ora 11.00 în Piaţa Unirii, au fost invitaţi lideri de partide, parlamentari şi alte oficialităţi locale şi centrale.

„În deschidere va fi un concert de muzică populară, cu interpreţi locali şi din ţară, precum Ciprian Pop, Gheorghe Turda, Laura Lavric şi alţii. Apoi, vor urma manifestările oficiale, cu Te Deum, discursuri, Hora Unirii şi depunerea de jerbe”, a declarat vineri primarul Mihai Chirica.

Manifestările se vor încheia cu o defilare militară la care vor participa 250 de militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, defilarea urmând a fi realizată cu personal de la Brigada 15 Mecanizată, Batalionul 151 Infanterie, Batalionul 198 Sprijin Logistic, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi şi Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.

În seara zilei, va avea loc retragerea cu torţe, pe traseul Muzeul Unirii – Palatul Culturii. Cu o zi înainte de 24 ianuarie, la ora 11.00, se va desfăşura o conferinţă pe tema „Unirea Principatelor Române şi dinamica unităţii naţionale”, o manifestare ştiinţifică organizată de Primărie şi Fundaţia Colegiului Naţional de Apărare.

Evenimentul va avea loc în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.

„Acest eveniment îşi propune să marcheze semnificaţiile multiple ale zilei de 24 ianuarie 1859, contribuind la extinderea dezbaterii academice şi oferind publicului ieşean noi perspective asupra Unirii Principatelor – eveniment istoric în a cărui pregătire elitele politice şi intelectuale ale oraşului nostru au jucat un rol atât de important”, spun organizatorii, citați de presa locală, ZdI.

spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.