Premierul va avea un corp de control.

Date:

Share post:

Prim-ministrul Republicii Moldova ar putea avea un corp de control. Potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului, supus consultărilor publice, corpul de control al premierului va fi o structură fără personalitate juridică, organizată în cadrul Cancelariei de Stat. Noua structură se va subordona direct prim-ministrului scrie, bizlaw.md. Conform proiectului, corpul de control al premierului va verifica realizarea de către Cancelaria de Stat, ministere și alte autorităţi administrative centrale şi structuri organizaţionale a atribuţiilor prevăzute de cadrul normativ. De asemenea, va efectua controale care vor viza îndeplinirea sarcinilor stabilite în actele Guvernului, în programul de activitate al Guvernului şi în alte documente de politici publice, precum şi în indicaţiile prim-ministrului. Corpul de control va fi condus de un şef, numit în funcţie şi eliberat din funcţie de prim-ministru. Efectivul de personal al corpului de control va fi format din 8 funcții, care vor fi create din contul unităților de personal prevăzute pentru cabinetul prim-ministrului și cabinetul viceprim-ministrului.

Autorii proiectului susțin că, adoptarea proiectului de hotărâre nu va necesita cheltuieli financiare suplimentare. Cheltuielile în partea ce ține de retribuirea muncii, pentru consilierii din cadrul corpului de control pentru anul 2017, vor fi acoperite din contul și limita bugetului aprobat al Cancelariei de Stat pentru remunerarea personalului cabinetului viceprim-ministrului și cabinetului secretarului general al Guvernului, în urma suprimării acestor funcții.

Amintim că, în anul 2013, după lungi dezbateri, parlamentul a aprobat în două lecturi un proiect care prevedea instituirea corpului de control, însă, acesta nu a funcționat până acum.

Sursa: www.timpul.md

spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.