Premierul va avea un corp de control.

Date:

Share post:

Prim-ministrul Republicii Moldova ar putea avea un corp de control. Potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului, supus consultărilor publice, corpul de control al premierului va fi o structură fără personalitate juridică, organizată în cadrul Cancelariei de Stat. Noua structură se va subordona direct prim-ministrului scrie, bizlaw.md. Conform proiectului, corpul de control al premierului va verifica realizarea de către Cancelaria de Stat, ministere și alte autorităţi administrative centrale şi structuri organizaţionale a atribuţiilor prevăzute de cadrul normativ. De asemenea, va efectua controale care vor viza îndeplinirea sarcinilor stabilite în actele Guvernului, în programul de activitate al Guvernului şi în alte documente de politici publice, precum şi în indicaţiile prim-ministrului. Corpul de control va fi condus de un şef, numit în funcţie şi eliberat din funcţie de prim-ministru. Efectivul de personal al corpului de control va fi format din 8 funcții, care vor fi create din contul unităților de personal prevăzute pentru cabinetul prim-ministrului și cabinetul viceprim-ministrului.

Autorii proiectului susțin că, adoptarea proiectului de hotărâre nu va necesita cheltuieli financiare suplimentare. Cheltuielile în partea ce ține de retribuirea muncii, pentru consilierii din cadrul corpului de control pentru anul 2017, vor fi acoperite din contul și limita bugetului aprobat al Cancelariei de Stat pentru remunerarea personalului cabinetului viceprim-ministrului și cabinetului secretarului general al Guvernului, în urma suprimării acestor funcții.

Amintim că, în anul 2013, după lungi dezbateri, parlamentul a aprobat în două lecturi un proiect care prevedea instituirea corpului de control, însă, acesta nu a funcționat până acum.

Sursa: www.timpul.md

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.