Prof. univ. dr. Gheorghe Duca, Doctor Honoris Causa al Universităţii “Babeş-Bolyai”

Date:

Share post:

Prof. univ. dr. Gheorghe Duca,președintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, a primit titlul Doctor Honoris Causa al Universităţii “Babeş-Bolyai”(UBB).

Distincția a fost oferită la propunerea Facultăţii de Chimie şi Inginerie Chimică şi a Facultăţii de Istorie şi Filosofie din cadrul UBB.

Rectorul UBB, academicianul Ioan Aurel Pop, a declarat că este pentru prima dată când acest titlu este acordat cuiva din “România de peste Prut”.

În contextul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Universitatea Babeș-Bolyai a decernat cea mai înaltă distincție, titlul Doctor Honoris Causa, prof. univ. dr. Gheorghe Duca, președintele Academiei de Științe a Moldovei. La ceremonie au luat parte, alături de reprezentații comunității universitare clujene, acad. Mihai Vieru, vicepreședinte al Academiei de Științe a Moldovei, precum și scriitorul Nicolae Dabija, membru al Academiei Române și al Academiei de Științe a Moldovei.Distincția a fost acordată pentru excelență în cercetare, în urma propunerii comune formulate de reprezentanţii Facultăţii de Chimie și Inginerie Chimică şi de cei ai Facultăţii de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai”, precizează UBB, pe pagina sa de Facebook.

Autor: Sofia Filip
Foto:Universitatea Babeş-Bolyai

 

spot_img

Articole asemănătoare

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție, iar Auto Deals aduce oferte și reduceri la cele mai noi modele de maşini, motociclete şi scutere.

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde?

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Azi s-a dat startul: Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”

Azi începe Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”. Mai multe amănunte în acest sens, la Infoanunț.

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde?

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde? Răspunsul îl veți...