Prof. univ. dr. Gheorghe Duca, Doctor Honoris Causa al Universităţii “Babeş-Bolyai”

Date:

Share post:

Prof. univ. dr. Gheorghe Duca,președintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, a primit titlul Doctor Honoris Causa al Universităţii “Babeş-Bolyai”(UBB).

Distincția a fost oferită la propunerea Facultăţii de Chimie şi Inginerie Chimică şi a Facultăţii de Istorie şi Filosofie din cadrul UBB.

Rectorul UBB, academicianul Ioan Aurel Pop, a declarat că este pentru prima dată când acest titlu este acordat cuiva din “România de peste Prut”.

În contextul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Universitatea Babeș-Bolyai a decernat cea mai înaltă distincție, titlul Doctor Honoris Causa, prof. univ. dr. Gheorghe Duca, președintele Academiei de Științe a Moldovei. La ceremonie au luat parte, alături de reprezentații comunității universitare clujene, acad. Mihai Vieru, vicepreședinte al Academiei de Științe a Moldovei, precum și scriitorul Nicolae Dabija, membru al Academiei Române și al Academiei de Științe a Moldovei.Distincția a fost acordată pentru excelență în cercetare, în urma propunerii comune formulate de reprezentanţii Facultăţii de Chimie și Inginerie Chimică şi de cei ai Facultăţii de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai”, precizează UBB, pe pagina sa de Facebook.

Autor: Sofia Filip
Foto:Universitatea Babeş-Bolyai

 

spot_img

Articole asemănătoare

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când?

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când? Despre aceasta vorbim în celel ce urmează.

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles… Video

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății”.

Despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova

Articolul care urmează este despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova. 

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează.