Programul de cooperare București – Chișinău: Primii 100 de elevi din Republica Moldova au ajuns pe litoralul Mării Negre

Date:

Share post:

Primăria Municipiului București, prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS, desfășoară, in perioada iunie – septembrie 2018, un amplu program de recompensare a performanțelor școlare și extrașcolare excepționale ale elevilor de gimnaziu și liceu din Municipiul Chișinău.

Programul de cooperare București – Chișinău se desfașoară ca urmare a aprobării acestui de proiect de către Consiliul General al Municipiului Bucuresti, la inițiativa Primarului General, Gabriela Firea, cu ocazia aniversării Centenarului.Astfel, 500 de elevi cu rezultate notabile din Municipiul Chișinău, distribuiți pe 5 serii a câte 100 de persoane, împreună cu însoțitorii lor, beneficiaza de tabere gratuite in Stațiunea Tineretului din Costinești.

Evenimentul va aduce împreună cei 500 de elevi din Municipiul Chișinău și 4.000 de elevi bucureșteni, cu rezultate meritorii, în cadrul unui program de tabără și vacanță comun – plajă, plimbări, activități recreative și sportive, precum și programe de formare.Acest proiect reprezintă, totodată, o oportunitate reală de cunoaștere a afinităților lingvistice, istorice, culturale și de tradiții dintre România și Moldova, atât pentru elevii moldoveni, cât și pentru cei români.

Autor: Sofia Filip

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la …

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la ... Unde ? Pentru a afla răspunsul citim informațiile din materialul care urmează azi, la Infoanunț.

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la … Galerie foto

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la ... Pentru a afla unde și mai multe amănunte despre acest minunat eveniment, citim informațiile în cele ce urmează.

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Fotografii fascinante

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Muzeul Fotbalului vă invită să petreceți sărbătorile într-un mod unic.