luni, septembrie 25, 2023
19.5 C
București
spot_img

R. Moldova și India continuă relaţiile comercial-economice, prin identificarea noilor sfere de colaborare

Marți, 13 august a.c., la New Delhi, președintele Camerei de Comerț și Industrie PHD din India, Anil Khaitan şi oamenii de afaceri indieni, împreună cu reprezentantul Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, ministrul Tudor Ulianovschi,  au ajuns la concluzia că trebuie intensificate relaţiile comercial-economice. În acest context a avut loc prezentarea climatului investițional al R. Moldova, au fost evidențiate modalitățile de consolidare a cooperării dintre Camerele de Comerţ şi Industrie din ambele ţări, cu scopul exact de identificare a noilor sfere de colaborare.

Discuțiile purtate s-au desfășurat conform Acordului semnat între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii India, cu privire la comerţ şi colaborarea economică.

Interlocutorii şi-au exprimat încrederea că semnarea în luna mai 2018 a Memorandumului de Cooperare  între cele două camere de comerţ, vizita preşedintelui Camerei de Comerț PHD din India, Anil Khaitan, preconizată pentru luna octombrie 2018, precum şi organizarea în timpul apropiat a unui forum economic moldo-indian, vor contribui esenţial la intensificarea relaţiilor comercial-economice dintre cele două state, urmărind ca scop principal creșterea balanței economice.

Ministrul Tudor Ulianovschi a reconfirmat interesul Guvernului de la Chişinău în aprofundarea relaţiilor comercial-economice bilaterale în agricultură şi industria vitivinicolă, tehnologiile IT, farmaceutică și medicină, industria textilă și de producere ș.a.

„O sferă cu potenţial înalt de cooperare o reprezintă domeniul IT, încurajăm participarea companiilor indiene în activitatea Zonelor Economice Libere, Parcurilor Industriale din Republica Moldova și Parcurilor IT care oferă condiții atractive pentru investitori străini”, a subliniat şeful diplomaţiei moldoveneşti.

Amintim că, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, efectuează în perioada 10-15 august o vizită de lucru în India, care reprezintă prima vizită în India a unui șef al diplomației moldovenești de la obținerea independenței Republicii Moldova, până în prezent.

La reuniunea de la Camera de Comerț PHD din India, Ministrul Ulianovschi a fost însoțit de Ambasadorul Republicii Moldova în India, Gheorghe Leucă și Consulul Onorific, Purshottam Bagheria.

                                                                                     Stelly Rusnac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole