Recomandările pompierilor în perioada minivacanței de Sf. Maria

Date:

Share post:

Acest sfârșit de săptămână, în contextul Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, se preconizează a fi unul dintre cele mai aglomerate din această vară, fiind așteptat un număr mare de persoane în toate zonele turistice.

Pentru a evita evenimentele deosebite, un accent important este pus pe prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața sau bunurile turiștilor. Astfel, au fost derulate controale de prevenire la unități de cult, de turism și de agrement, cu prioritate la cele la care se înregistrează un număr mare de turiști sau la care au fost constatate, pe timpul verificărilor anterioare, deficiențe privind securitatea la incendiu.

De asemenea, se au în vedere și construcțiile sau amenajările destinate pentru organizări de spectacole, târguri tematice, campinguri, tabere școlare sau alte spații cu caracter sezonier.

Pentru ca această mare sărbătoare religioasă să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, pompierii recomandă respectarea următoarelor reguli:

 • parcarea autovehiculelor în proximitatea lăcașurilor de cult se va face astfel încât să nu blocheze căile de acces și evacuare pentru forţele de intervenţie;
 • aprinderea şi aşezarea lumânărilor se va face numai în locurile special amenajate în acest sens;
 • pe timpul ceremoniilor religioase fiecare credincios va avea grijă să protejeze persoanele din imediata apropiere de flacăra lumânărilor, pentru a preîntâmpina aprinderea articolelor de îmbrăcăminte sau a părului.
 • în cazul izbucnirii unui incendiu în spațiul de cazare, părăsiţi imediat clădirea urmând instrucţiunile din planul de evacuare. Nu vă întoarceţi pentru a vă lua bunuri personale.

Turiștilor care intenționează să instaleze corturi, pompierii le recomandă respectarea următoarelor reguli:

 • Nu amplasaţi corturile decât în spaţiile special destinate;
 • Respectaţi regulile de prevenire a incendiilor afişate;
 • Păstraţi curăţenia şi ordinea în zona de campare. Orice neregulă observată va fi anunţată imediat administraţiei campingului;
 • Nu faceţi focul la mai puţin de 100 metri de pădure şi în condiţii de vânt;
 • Atunci când faceţi focul în spaţiile special amenajate, supravegheaţi permanent arderea. La plecare stingeţi focul şi asiguraţi-vă că acesta a fost stins complet;
 • Nu lăsaţi copiii să se joace cu focul;
 • Nu aruncaţi resturi de ţigări la întâmplare. Acestea pot aprinde vegataţia uscată sau alte materiale combustibile;
 • Nu recurgeţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice pentru alimentarea receptorilor electrici;
 • Nu folosiţi butelii/aragaz de voiaj cu defecţiuni. Nu gătiţi în imediata apropiere a cortului.

Anunțați în cel mai scurt timp orice situaţie care poate pune în pericol viaţa unui cetăţean sau a dumneavoastră la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

Autor: Filip Denis
Foto: Pixabay.com
spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.