Record: Tone de bunuri contrafăcute reținute de către inspectorii vamali într-o singură zi. Foto

Date:

Share post:

Record: Tone de bunuri contrafăcute reținute de către inspectorii vamali într-o singură zi. Unde, când și mai ales ce au găsit vameșii, în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanța Sud au reținut peste 13 tone de bomboane, 5 tone de pahare din carton și 3.000 lenjerii de pat susceptibile de a fi contrafăcute.

Bunurile au o valoare totală de aproximativ 4.000.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate în trei containere sosite din China, aparținând unor societăți comerciale cu sediul în România și Ucraina.

În data de 22 martie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanța Sud – Direcția regională vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în trei containere sosite din China, aparținând unor societăți comerciale cu sediul în România și Ucraina.

Ca urmare a controalelor, inspectorii vamali au descoperit peste 13 tone de bomboane, 5 tone de pahare din carton și 3.000 lenjerii de pat susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 4.000.000 lei.

În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazurilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Atenție!

Deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.

Text și foto: PR Biroul comunicare, relații publice și mass-media Autoritatea Vamală Română

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.