sâmbătă, noiembrie 26, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATERepublica Moldova este ”o țară mică cu o inimă mare”

Republica Moldova este ”o țară mică cu o inimă mare”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat la 14 martie a.c. (n.r.) – Punctul comun de trecere a frontierei de la Palanca, raionul Ștefan Vodă, unde polițiștii de frontieră și angajații vămii din Republica Moldova, precum și cei din Ucraina lucrează cot la cot, zi și noapte, pentru a fluidiza traficul transfrontalier.

„Le-am mulțumit tuturor pentru dăruire și solidaritate și mi-am exprimat, încă o dată, aprecierea pentru felul în care oamenii noștri s-au mobilizat în fața dramei vecinilor noștri, pentru generozitatea cu care împărțim din puținul pe care îl avem cu cei care au nevoie de sprijin. În aceste timpuri grele, am demonstrat întregii lumi că suntem o țară mică cu o inimă mare”, a spus Președintele Maia Sandu.

În discuțiile cu polițiștii de frontieră, cu angajații Biroului Migrație și Azil, dar și cu voluntarii care îi întâmpină cu un ceai și o gustare caldă pe refugiați, șefa statului le-a mulțumit tuturor pentru organizarea exemplară și efortul pe care îl fac în aceste săptămâni ca să-i ajute pe oamenii care fug din calea războiului.

 

Președintele Maia Sandu le-a dorit curaj cetățenilor ucraineni pe care i-a întâlnit la trecerea hotarului și le-a spus că Republica Moldova este gata să le ofere în continuare protecție și siguranță.

La Centrul de triere și cazare a refugiaților de la Palanca, șefa statului a discutat cu echipa de medici de la Ștefan Vodă, care muncesc acolo, dar și cu angajații Ministerului de Interne, care au grijă de activitatea centrului. Centrul de triere și cazare a refugiaților de la Palanca are o capacitate de peste 300 de persoane. Refugiații din Ucraina primesc acolo asistența de primă necesitate, hrană si adăpost.

Text și foto: Direcția informare și comunicare cu mass-media a Președintelui Republicii Moldova

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE