Republica Moldova mizează pe sprijinul Finlandei în perioada exercitării de către acesta a președinției Consiliului UE

Date:

Share post:

Prim-ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip și ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, Timo Soini, au avut o întrevedere oficială, la 14 iunie a.c. Cu această ocazie, premierul Pavel Filip, a subliniat că Republica Moldova mizează pe sprijinul Finlandei în perioada exercitării de către acesta a președinției Consiliului Uniunii Europene, în al doilea semestrul al anului 2019, pentru oferirea unei perspective mai clare în relațiile cu UE.

Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea bilaterală, relația R. Moldova cu Uniunea Europeană, modul de derulare a reformelor din R. Moldova și aspect privind securitatea în regiune.

Premierul Pavel Filip și-a exprimat dorința de aprofundare a relațiilor bilaterale între cele două state, ținând cont de obiectivele europene comune. Prim-ministrul Republicii Moldova a vorbit, totodată, despre principalele reforme implementate până în prezent, accentuând că activitatea Executivului de la Chișinău are la bază Acordul de Asociere cu UE și obiectivul principal este asigurarea ireversibilității parcursului european.

Ministrul Afacerilor Externe al Finlandei a felicitat Executivul pentru amplul proces de reforme pe care îl derulează. „Nu sunt schimbări uşoare, se lucrează mult pentru a oferi stabilitate și predictibilitate, ceea ce într-un final va crea condiții mai avantajoase și pentru investitorii străini”, a spus Timo Soini.

În altă ordine de idei, interlocutorii s-au referit la ultimele evoluții pe dimensiunea transnistreană. Șeful Executivului a apreciat drept semnificativ sprijinul oferit de Finlanda în reglementarea conflictului transnistrean, precizează un comunicat media.

                                                                              Ligia Beatrice Vasilescu

 

spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.