Republica Moldova mizează pe sprijinul Finlandei în perioada exercitării de către acesta a președinției Consiliului UE

Date:

Share post:

Prim-ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip și ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, Timo Soini, au avut o întrevedere oficială, la 14 iunie a.c. Cu această ocazie, premierul Pavel Filip, a subliniat că Republica Moldova mizează pe sprijinul Finlandei în perioada exercitării de către acesta a președinției Consiliului Uniunii Europene, în al doilea semestrul al anului 2019, pentru oferirea unei perspective mai clare în relațiile cu UE.

Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea bilaterală, relația R. Moldova cu Uniunea Europeană, modul de derulare a reformelor din R. Moldova și aspect privind securitatea în regiune.

Premierul Pavel Filip și-a exprimat dorința de aprofundare a relațiilor bilaterale între cele două state, ținând cont de obiectivele europene comune. Prim-ministrul Republicii Moldova a vorbit, totodată, despre principalele reforme implementate până în prezent, accentuând că activitatea Executivului de la Chișinău are la bază Acordul de Asociere cu UE și obiectivul principal este asigurarea ireversibilității parcursului european.

Ministrul Afacerilor Externe al Finlandei a felicitat Executivul pentru amplul proces de reforme pe care îl derulează. „Nu sunt schimbări uşoare, se lucrează mult pentru a oferi stabilitate și predictibilitate, ceea ce într-un final va crea condiții mai avantajoase și pentru investitorii străini”, a spus Timo Soini.

În altă ordine de idei, interlocutorii s-au referit la ultimele evoluții pe dimensiunea transnistreană. Șeful Executivului a apreciat drept semnificativ sprijinul oferit de Finlanda în reglementarea conflictului transnistrean, precizează un comunicat media.

                                                                              Ligia Beatrice Vasilescu

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.