luni, septembrie 25, 2023
19.5 C
București
spot_img

Republica Moldova primește 30,1 milioane de euro pentru consolidarea sistemului funciar

Republica Moldova va primi 30,1 milioane de euro pentru realizarea Proiectului de înregistrare și evaluare funciară. Executivul a aprobat miercuri proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre țara noastră și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, semnat la Chișinău, la 17 septembrie 2018.

Banii alocați vor fi destinați pentru înregistrarea primară și evaluarea bunurilor imobile, consolidarea managementului de proiect și a sistemului de administrare funciară. Astfel, realizarea Proiectului de înregistrare și evaluare funciară va îmbunătăți calitatea serviciilor publice, va responsabiliza instituțiile și va spori transparența sistemului de administrare a terenurilor și de evaluare a proprietății.

Odată cu implementarea acestui proiect va fi stimulat numărul de contracte de creditare și de leasing pentru terenurile publice, iar înregistrarea terenurilor va genera beneficii economice.

Totodată, proiectul se va baza și pe activitățile actuale ale Guvernului și ale Băncii Mondiale privind modernizarea administrației fiscale și a serviciilor guvernamentale (eGovernment).  Cadrul de parteneriat al Republicii Moldova cu Banca Mondială prevede sprijin financiar pentru țara noastră prin intermediul mai multor instrumente. Până acum Banca Mondială a alocat peste 1 miliard de dolari pentru realizarea a peste 60 de proiecte în diverse domenii.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole