Republica Moldova reprezintă a treia piață extracomunitară de desfacere a produselor românești

Date:

Share post:

Republica Moldova reprezintă a treia piață extracomunitară de desfacere a produselor românești, după Turcia și SUA, devansând piețe de top, precum Serbia, Ucraina, Federația Rusă. România se află în topul comerțului exterior al Republicii Moldova, fiind principalul partener comercial al acesteia. Declarația îi aparține ambasadorului României în R. Moldova, Daniel Ioniță, în cadrul Forumului de Afaceri Republica Moldova – România, organizat de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, care a avut loc joi, 31 ianuarie 2019.

Din România, la eveniment au fost prezenți reprezentanți ai unor companii din județele Prahova, Brașov, Vaslui și Maramureș.

Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță a ținut să precizeze: ”La finalul anului 2018 s-au înregistrat cifre istorice în relația comercială bilaterală, respectiv, volumul comerțului bilateral a crescut la aproximativ 2 miliarde de USD. Republica Moldova reprezintă a treia piață extracomunitară de desfacere a produselor românești, după Turcia și SUA, devansând piețe de top, precum Serbia, Ucraina, Federația Rusă. România se află în topul comerțului exterior al Republicii Moldova, fiind principalul partener comercial al acesteia. (…)Încurajăm autoritățile de la Chișinău să continue reformele interne și procesul de modernizare a statului, în conformitate cu obligațiile asumate prin Acordul de Asociere UE- Republica Moldova. România a fost, este și va fi principalul susținător al parcursului european al Republicii Moldova.”

De asemenea, Ambasadorul Daniel Ioniță a menționat că produsele din Republica Moldova sunt asimilate deja de consumatorii români, fapt demonstrat de valoarea importului.  Oficialul român și-a exprimat încrederea că la fel de căutate vor deveni și produsele de larg consum de origine română pe piața din Republica Moldova, existând un potențial foarte mare de a extinde gama de produse tranzacționate.

Ambasadorul României, în același context, a reiterat rolul important pe care Asociația Investitorilor Români din Republica Moldova îl poate avea: În acest sens ar trebui utilizate la maximum toate oportunitățile existente, inclusiv Asociația Investitorilor Români din Republica Moldova”.

                                                                                     Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: Ambasada României în Republica Moldova

spot_img

Articole asemănătoare

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție, iar Auto Deals aduce oferte și reduceri la cele mai noi modele de maşini, motociclete şi scutere.

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde?

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Azi s-a dat startul: Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”

Azi începe Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”. Mai multe amănunte în acest sens, la Infoanunț.

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde?

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde? Răspunsul îl veți...