Republica Moldova reprezintă a treia piață extracomunitară de desfacere a produselor românești

Date:

Share post:

Republica Moldova reprezintă a treia piață extracomunitară de desfacere a produselor românești, după Turcia și SUA, devansând piețe de top, precum Serbia, Ucraina, Federația Rusă. România se află în topul comerțului exterior al Republicii Moldova, fiind principalul partener comercial al acesteia. Declarația îi aparține ambasadorului României în R. Moldova, Daniel Ioniță, în cadrul Forumului de Afaceri Republica Moldova – România, organizat de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, care a avut loc joi, 31 ianuarie 2019.

Din România, la eveniment au fost prezenți reprezentanți ai unor companii din județele Prahova, Brașov, Vaslui și Maramureș.

Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță a ținut să precizeze: ”La finalul anului 2018 s-au înregistrat cifre istorice în relația comercială bilaterală, respectiv, volumul comerțului bilateral a crescut la aproximativ 2 miliarde de USD. Republica Moldova reprezintă a treia piață extracomunitară de desfacere a produselor românești, după Turcia și SUA, devansând piețe de top, precum Serbia, Ucraina, Federația Rusă. România se află în topul comerțului exterior al Republicii Moldova, fiind principalul partener comercial al acesteia. (…)Încurajăm autoritățile de la Chișinău să continue reformele interne și procesul de modernizare a statului, în conformitate cu obligațiile asumate prin Acordul de Asociere UE- Republica Moldova. România a fost, este și va fi principalul susținător al parcursului european al Republicii Moldova.”

De asemenea, Ambasadorul Daniel Ioniță a menționat că produsele din Republica Moldova sunt asimilate deja de consumatorii români, fapt demonstrat de valoarea importului.  Oficialul român și-a exprimat încrederea că la fel de căutate vor deveni și produsele de larg consum de origine română pe piața din Republica Moldova, existând un potențial foarte mare de a extinde gama de produse tranzacționate.

Ambasadorul României, în același context, a reiterat rolul important pe care Asociația Investitorilor Români din Republica Moldova îl poate avea: În acest sens ar trebui utilizate la maximum toate oportunitățile existente, inclusiv Asociația Investitorilor Români din Republica Moldova”.

                                                                                     Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: Ambasada României în Republica Moldova

spot_img

Articole asemănătoare

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.

Start campanie de împădurire! Video

S-a dat startul campaniei de împădurire! Mai multe amănunte și o filmare, în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Mai multe întreprinderi sunt investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată

Mai multe întreprinderi investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată. Unde și mai multe amănunte despre subiectul dat, în cele ce urmează.

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? Foto

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? La aceste întrebări, răspundem în celel ce urmează.