România susține R. Moldova și în domeniile economie și comerț, turism, telecomunicații şi tehnologii informaționale

Date:

Share post:

Miercuri, 19 septembrie 2018, delegația Republicii Moldova a efectuat o vizită în România, pentru a discuta despre diferite aspecte ale relațiilor bilaterale dintre cele două state în domeniile economie și comerț, turism, telecomunicații şi tehnologii informaționale. Ca și până acum, România susține și pe mai departe aceste domenii vitale și în țara vecină, R. Moldova.

Petru Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, a apreciat succesele Republicii Moldova în domeniul comunicațiilor și tehnologiei informaționale. De asemenea, oficialii au abordat subiecte ce vizează posibilitatea reducerii tarifelor de roaming, consolidarea securității cibernetice, proiectele comune de transfer legislativ, precum și posibilitatea creării locurilor de muncă în industria digitală.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici a discutat cu ministrul Turismului Bogdan Gheorghe Trif despre facilitarea condițiilor de activitate în turism, dar și posibilitatea implementării rutelor turistice comune.

,,Ne dorim un sector al turismului competitiv și durabil, ce va fi un factor generator de creștere și de ocupare a forței de muncă. Vrem să aducem bani în țară, vedem un potențial enorm al acestui sector. Totodată, mizăm pe includerea țării noaste în traseele turistice ale României, pentru a aduce turiștii care vin să viziteze țara vecină, să descopere frumos și locurile pitorești de la noi. Prima rută turistică discutată este Ștefan cel Mare”, dar muncim și la Drumul Vinului. De asemenea, ne dorim să introducem Republica Moldova pe harta digitală a traseelor turistice din România, care este în proces de elaborare’’ a declarat Ministrul Economiei și Infrastructurii din R. Moldova, Chiril Gaburici.

Totodată, Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu omologul său român, Dănuț Andrușcă, în contextul realizării proiectelor comune de infrastructură energetică și transfrontaliere.

Proiectele comune pentru stimularea investițiilor în regiune au fost subiecte de discuție purtate cu ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea.

Doresc să reiterez importanța proiectelor comune de investiții. Remarc cu apreciere că, România rămâne principalul partener comercial al Republicii Moldova, fapt pentru care mulțumesc statului și poporului român”, a subliniat Chiril Gaburici.

În acest context, ministrul Oprea a reiterat intenția părții române de a sprijini și susține Republica Moldova în realizarea proiectelor investiționale pe mai multe domenii strategice. Totodată, miniștrii au discutat și aspectul cooperării economice pe platforma comisei interguvernamentale bilaterale a celei de-a XI ședințe, care urmează să se desfășoare la Chișinău.

                                                                                              Stelly Rusnac

Foto: Ministerul Economiei și Infrastructurii

 

 

 

 

 

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.