S-au pornit la strâns ilegal de metale în zona de frontieră. Și alte informații de la graniță

Date:

Share post:

Doi cetățeni ai Republici Moldova, echipați cu detectoare de metale, au fost depistați de polițiștii de frontieră în zona de competență a SPF Cosăuți. Mai mult că aceștia deja aveau strânse metale uzate.
În cadrul unei misiuni de serviciu, pe direcția Grigorauca – Holosnita patrula mobilă a observat un mijloc de transport, staționând pa marginea drumului. La verificarea mașinii și a persoanelor văzute în apropiere, au fost identificați doi locuitori ai satului Horodiște, cu vârste 38 și 53 de ani, având cu ei un sac cu metal uzat.
La solicitarea inspectorilor de a prezenta vreun act care atesta legalitatea acțiunilor și a aflării în zona de frontieră, doar unul dintre ei s-a putut legitima cu act de identitate.
Bărbații au recunoscut că sunt în zonă cu scopul de a strânge metal uzat și nu au o autorizație în acest sens.
Prin urmare, uneltele speciale au fost ridicate de către polițiștii de frontieră până la stabilirea circumstanțelor, iar bărbații au fost amendat contravențional pentru încălcarea regulilor de regim în zonă de frontieră, după cum ne-au spous colegii de la Secția Relații Publice Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM.

Informații de la graniță

La ”frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 375 de evenimente cu documentarea a 391 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:
– 57 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
– 27 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 287 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
– șase cazuri de trafic ilicit de bunuri.
Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 53 de procese verbale și 288 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 746 950 lei și încasarea amenzilor de 337 325 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 278 de cetățeni străini, dar și 63 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 269 de consemne, dintre care 13 consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 256 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.
În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 294 352 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 77 091 traversări.
Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 55% din totalul de traversări, iar 28% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 17% din treceri ale frontierei aeriene.
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci și PTF Giurgiulești-Galați.
Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 1 130 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații despre situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.
spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Avertizare mesaje false în numele ANAF

Atenție! Avertizare mesaje false în numele ANAF. Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise în numele instituției, utilizând adresa de e-mail stefania.neagu@anaf.re.

Concurs de comercializare a bunurilor confiscate pentru data de…la Chișinău

Concurs de comercializare a bunurilor confiscate pentru data de...la Chișinău. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) al Republicii Moldova anunță

Noi modificări legislative în domeniul protecției consumatorilor. Dobânzi limitate și noi drepturi pentru consumatori

Noi modificări legislative în domeniul protecției consumatorilor. Dobânzi limitate și noi drepturi pentru consumatori.

Frontiere moderne și eficiente: Un nou acord România – Republica Moldova

Frontiere moderne și eficiente: Acord semnat pentru controlul coordonat la PTF „Giurgiulești-Galați” și schimb de experiență între autorități.