Șahistul moldovean Ivan Schițco a cucerit două titluri

Date:

Share post:

În acest week-end, a avut loc și Campionatul Moldovei la şah rapid și șah blitz pentru tineret. Titlul de campion la șah rapid l-a cucerit maestrul internaţional Nichita Morozov, care a acumulat 8,5 puncte din 9 posibile. Campion sub 18 ani a devenit Andrei Macovei, iar la Under 16 s-a impus Ivan Schiţco, transmite IPN.

În campionatul feminin Felicia Ojog a acumulat 6 puncte din 7 posibile, devenind, la numai 13 ani, campioană între tinere până la 20 de ani. La alte vârste campioane au devenit Paula Mocanu și Valeria Mocanu.

Campion la şah blitz între tineret, la numai 15 ani, a devenit maestrul Ivan Schiţco, care a acumulat 9 puncte din 9 posibile. În campionatul feminin medalia de aur a obţinut-o Valentina Verbin, care a acumulat 6 puncte din 7 posibile.

Autor:Ion Panfil
Foto:Pixabay.com
spot_img

Articole asemănătoare

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când?

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când? Despre aceasta vorbim în celel ce urmează.

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles… Video

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății”.

Despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova

Articolul care urmează este despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova. 

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează.