«Satul meu» – avem cu ce ne mândri!

Date:

Share post:

Tradițiile și obiceiurile locuitorilor plaiului moldovenesc, adânc înrădăcinate în trecut, sunt păstrate cu sfințenie și transmise din generație în generație. Anume din acest motiv satele moldovenești sunt o sursă veritabilă de valori spirituale și materiale. Din 6 până în 9 aprilie în cadrul expoziției TOURISM. LEISURE. HOTELS-2017 se va desfășura Festivalul „Satul meu“, unde vizitatorilor le vor fi prezentate toate aspectele patrimoniului cultural moldovenesc.

Ospitalitatea este semnul distinctiv al poporului moldovenesc. Oaspeții Festivalului vor fi întâlniți cu pâine, sare și un pahar de vin bun și nu numai. Ei vor putea gusta plăcinte de tot felul cu diverse umpluturi la standurile reprezentanților raioanelor Orhei, Hâncești și UTA Găgăuzia. Reprezentanții raionului Orhei vor oferi vizitatorilor carne și legume la grătar și sarmale, murături de casă și mămăligă, gătită după rețete vechi.

Oaspeții Festivalului vor savura bogatele tradiții folclorice ale  Moldovei, vizionând programele ansamblurilor de muzică și dans din Fălești, Călărași, Cahul, Orhei, Glodeni și Găgăuzia. Printre acestea: ansamblul «Baștina», «Busuioc Moldovenesc», «Vălenașii», «Flori de Lămâiță» și altele.

Reprezentanții raioanelor Moldovei vor povesti despre atracțiile turistice ale regiunii. Fiecare raion păstrează tradițiile și obiceiurile acumulate de-a lungul secolelor. Vizitatorilor Festivalului le vor fi deschise noile posibilități ale turismului rural, cultural, vinicol, religios și de sănătate. Mănăstirile, bisericile vechi, conacele, cetățile medievale, muzeele și satele bogate în tradiții sunt doar o parte a Moldovei istorice, promovate de reprezentanții diferitelor raioane ale țării.

Veți afla obiceiurile de nuntă, cununie și alte ritualuri – de la așezarea oaspeților la masă până la servirea bucatelor. Și, desigur, venind la Festivalul «Satul meu» veți aprecia caracteristicile artistice unice ale broderiei tradiționale moldovenești.

Gospodării îngrijite, case în stil național, vinul de casă, bucate tradiționale pe masă și dragostea pentru țară – toate acestea vă așteaptă la Festivalul «Satul  meu» din 6 până în 9 aprilie la C.I.E. Moldexpo.

 

spot_img

Articole asemănătoare

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când?

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când? Despre aceasta vorbim în celel ce urmează.

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles… Video

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății”.

Despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova

Articolul care urmează este despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova. 

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează.