La întâlnirea călugărilor din acest an

Date:

Share post:

Dalai Lama a spus că poporul Tibetan va decide succesosorul său

Liderul spiritual Dalai Lama a spus că poporul Tibetan va decide dacă vor căuta succesorul care să continue instituția sa. Declarația a fostă făcută la întâlnirea călugărilor seniori din acest an. “Așa, consultăm oamenii, dacă oamenii simt acum că această instituție nu mai este relevantă va înceta automat”, a declarat liderul Tibetan de 82 de ani.

Budismul Tibetan are credința că un senior lama ori un călugăr budist se reîncarnează în corpul unui copil la moartea sa. Dalai Lama trăiește acum în India, pe dealul din Dharamsala, unde are alături de el susținători care îiasigură un mic guvernământ în exil. El a refuzat la orice rol în conducerea politică a diasporei tibetane, relatează Reuters. Dalai Lama este renumit pentru povețele sale deosebit de înțelepte. Una dintre ele spune: ”De ce un om adună bogății, palate, mașini, el oare nu își dă seama că are doar un stomac?” Vă recomand să cițiți cărțile scrise de psihologul Daniel Goleman sub forma unor interviuri cu Dalai Lama.

(Ligia Beatrice Vasilescu)

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.