La întâlnirea călugărilor din acest an

Date:

Share post:

Dalai Lama a spus că poporul Tibetan va decide succesosorul său

Liderul spiritual Dalai Lama a spus că poporul Tibetan va decide dacă vor căuta succesorul care să continue instituția sa. Declarația a fostă făcută la întâlnirea călugărilor seniori din acest an. “Așa, consultăm oamenii, dacă oamenii simt acum că această instituție nu mai este relevantă va înceta automat”, a declarat liderul Tibetan de 82 de ani.

Budismul Tibetan are credința că un senior lama ori un călugăr budist se reîncarnează în corpul unui copil la moartea sa. Dalai Lama trăiește acum în India, pe dealul din Dharamsala, unde are alături de el susținători care îiasigură un mic guvernământ în exil. El a refuzat la orice rol în conducerea politică a diasporei tibetane, relatează Reuters. Dalai Lama este renumit pentru povețele sale deosebit de înțelepte. Una dintre ele spune: ”De ce un om adună bogății, palate, mașini, el oare nu își dă seama că are doar un stomac?” Vă recomand să cițiți cărțile scrise de psihologul Daniel Goleman sub forma unor interviuri cu Dalai Lama.

(Ligia Beatrice Vasilescu)

spot_img

Articole asemănătoare

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.

Iată care sunt tendințele de călătorie înregistrate la Târgul Online de Turism, inclusiv ofertele Black Friday

În cadrul Târgului Online de Turism din luna noiembrie, IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, a analizat evoluția vânzărilor pentru destinațiile sale principale.

Despre rezultatele operațiunii JAD Finestra 3, organizată la frontierele Republicii Moldova

În prima jumătate a lunii noiembrie 2023 a fost desfășurată operațiunea internațională JAD Finestra 3. În Republica Moldova operațiunea a unit în acțiuni pe linie de prevenire, detectare și combatere a diferitor ilegalități Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Agenția Europeană FRONTEX.