Metoda modernă de anestezie

Date:

Share post:

La dentist fără injecţie!

Intro: Doi medici tineri şi curajoşi din Bucureşti, dr. Ovidiu Cheregi şi dr. Monica Cheregi au pornit la un nou drum, inovativ, şi anume cel legat de o metodă modernă de anestezie, ceea ce ne permite să ne aşezăm liniştiţi pe scaunul stomatologic deoarece ştim din start că am scăpat de …injecţie! Pe scurt este vorba despre – inhalosedarea, care, desigur, nu se recomandă pentru oricine şi în orice condiţii. (Lidia Delendrea)
Se ştie de când lumea că dentistul este cel mai ”de temut” medic, în special pentru copii. Nici adulţii nu sunt prea curajoşi, mai ales când vine vorba de anestezie. Spray-ul sau gelul se foloseşte în cazul tratamentelor simple. De cele mai multe ori, însă, anestezia se face cu ajutorul injecţiei, relatează Digi24. „Anesteziază atât tegumentele, cât şi ţesuturile profunde. Cele mai multe contraindicaţii le întâlnim la cardiaci, la hipertensivi, la hipotensivi, la bradicardie severă, la epileptici, la pacienţi care prezintă sensibilitate la una dintre substanţele folosite”, spune Ovidiu Cheregi, medic dentist. Pentru aceste cazuri, dar şi pentru pacienţii ceva mai fricoşi există o metodă modernă: inhalosedarea.„Este un gaz incolor. Se administrează printr-o măscuţă pe cale orală. Este o metodă de sedare care îi relaxează foarte mult. Timpul trece mult mai repede, iar tratamentul este suportat mult mai bine”, adaugă Ovidiu Cheregi, medic dentist. Inhalosedarea este contraindicată pacienţilor cu boli pumonare, otite, boli autoimune, dar şi celor care au suferit recent intervenţii oftalmologice. Această metodă se recomandă şi copiilor, dar numai dacă altfel nu pot fi convinşi să meargă la dentist. În plus, nu trebuie să fie răciţi. „Se relaxează, se uită la desene pe tot parcursul inhalosedării. Copilul este conştient, vorbeşte cu noi, nu-şi dă seama că-i fac anestezie că-i fac extracţie”, afirmă Monica Cheregi, medic stomatolog. Părinţii trebuie să ţină cont de câteva recomandări înainte să îl aducă pe cel mic la medicul specialist. „Este important să nu bem să nu mâncăm cu 2 ore înainte pentru că pe măsură ce atingem pragul maxim de inhalosedare există o stare de ameţeală moment în care unii dintre ei pot vomita”, spune Monica Cheregi, medic dentist. Şi totuşi, atenţie pentru că această procedură nu este recomandată tuturor pacienţilor. „Nu este recomandată această metodă femeilor însărcinate în primul şi al treilea trimestru de sarcină. Nu este recomandază nici pacienţilor cu afecţiuni hepatice”, atenţionează Ovidiu Cheregi, medic dentist.

spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.