Schimbul de experiență în domeniul protecției sociale dintre R. Moldova și România continuă

Date:

Share post:

Luni, 22 octombrie 2018, schimbul de experiență dintre R. Moldova și România a devenit un aspect esențial în crearea și îmbunătățirea serviciilor sociale precum și  abordarea subiectelor ce includ bune practici privind implementarea reformelor din domeniul protecției sociale.

Vizita efectuată de către o delegație a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova la Ministerul Muncii și Justiției Sociale din România a contribuit la consolidarea cooperării dintre ambele ministere, cât și la importanța realizării schimbului de experiențe în domeniul social.

În cadrul discuțiilor, partea română a apreciat crearea Agenției Naționale Asistență Socială din Republica Moldova, în special componenta de formare profesională a angajaților din domeniul asistenței sociale, menționând că este un bun exemplu de preluat și pentru România.

De asemenea, un subiect abordat în cadrul ședinței a fost prestarea serviciilor de calitate cetățenilor în situații de dificultate, Moldova prezentând acțiunile privind susținerea autorităților administrației publice locale din partea statului prin instituirea pachetului minim de servicii sociale.

Concomitent, a fost analizată și problema susținerii autorităților administrației publice locale în prestarea asistenței sociale la nivel de comunitate, în ambele state.

În acest sens, Ministerul Muncii și Justiției Sociale a venit cu inițiativa de a finanța câte o unitate de asistent social în fiecare comunitate din contul bugetului de stat.

La finalul discuțiilor, părțile au reiterat necesitatea menținerii unei colaborări eficiente pentru a avea un schimb permanent de informații și acțiuni în domeniu, din ambele state.

Foto: msmps.gov.md

spot_img

Articole asemănătoare

Precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit

Redăm în cele ce urmează câteva precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit.

Afirmația zilei este despre starea de bine

Afirmația zilei este despre starea de bine. Ne trezim dimineața cu gândul ”vreau azi să fiu bine”. Ok, dar cine te împiedică?

Cursuri IT gratuite pentru …

Cursuri IT gratuite pentru ... Despre cine sunt beneficiarii, dar și inițiatorii acestei idei, în cele ce urmează.

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.