sâmbătă, septembrie 23, 2023
21.8 C
București
spot_img

Schimbul de experiență în domeniul protecției sociale dintre R. Moldova și România continuă

Luni, 22 octombrie 2018, schimbul de experiență dintre R. Moldova și România a devenit un aspect esențial în crearea și îmbunătățirea serviciilor sociale precum și  abordarea subiectelor ce includ bune practici privind implementarea reformelor din domeniul protecției sociale.

Vizita efectuată de către o delegație a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova la Ministerul Muncii și Justiției Sociale din România a contribuit la consolidarea cooperării dintre ambele ministere, cât și la importanța realizării schimbului de experiențe în domeniul social.

În cadrul discuțiilor, partea română a apreciat crearea Agenției Naționale Asistență Socială din Republica Moldova, în special componenta de formare profesională a angajaților din domeniul asistenței sociale, menționând că este un bun exemplu de preluat și pentru România.

De asemenea, un subiect abordat în cadrul ședinței a fost prestarea serviciilor de calitate cetățenilor în situații de dificultate, Moldova prezentând acțiunile privind susținerea autorităților administrației publice locale din partea statului prin instituirea pachetului minim de servicii sociale.

Concomitent, a fost analizată și problema susținerii autorităților administrației publice locale în prestarea asistenței sociale la nivel de comunitate, în ambele state.

În acest sens, Ministerul Muncii și Justiției Sociale a venit cu inițiativa de a finanța câte o unitate de asistent social în fiecare comunitate din contul bugetului de stat.

La finalul discuțiilor, părțile au reiterat necesitatea menținerii unei colaborări eficiente pentru a avea un schimb permanent de informații și acțiuni în domeniu, din ambele state.

Foto: msmps.gov.md

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole