Schimbul de experiență în domeniul protecției sociale dintre R. Moldova și România continuă

Date:

Share post:

Luni, 22 octombrie 2018, schimbul de experiență dintre R. Moldova și România a devenit un aspect esențial în crearea și îmbunătățirea serviciilor sociale precum și  abordarea subiectelor ce includ bune practici privind implementarea reformelor din domeniul protecției sociale.

Vizita efectuată de către o delegație a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova la Ministerul Muncii și Justiției Sociale din România a contribuit la consolidarea cooperării dintre ambele ministere, cât și la importanța realizării schimbului de experiențe în domeniul social.

În cadrul discuțiilor, partea română a apreciat crearea Agenției Naționale Asistență Socială din Republica Moldova, în special componenta de formare profesională a angajaților din domeniul asistenței sociale, menționând că este un bun exemplu de preluat și pentru România.

De asemenea, un subiect abordat în cadrul ședinței a fost prestarea serviciilor de calitate cetățenilor în situații de dificultate, Moldova prezentând acțiunile privind susținerea autorităților administrației publice locale din partea statului prin instituirea pachetului minim de servicii sociale.

Concomitent, a fost analizată și problema susținerii autorităților administrației publice locale în prestarea asistenței sociale la nivel de comunitate, în ambele state.

În acest sens, Ministerul Muncii și Justiției Sociale a venit cu inițiativa de a finanța câte o unitate de asistent social în fiecare comunitate din contul bugetului de stat.

La finalul discuțiilor, părțile au reiterat necesitatea menținerii unei colaborări eficiente pentru a avea un schimb permanent de informații și acțiuni în domeniu, din ambele state.

Foto: msmps.gov.md

spot_img

Articole asemănătoare

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție, iar Auto Deals aduce oferte și reduceri la cele mai noi modele de maşini, motociclete şi scutere.

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde?

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Azi s-a dat startul: Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”

Azi începe Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”. Mai multe amănunte în acest sens, la Infoanunț.

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde?

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde? Răspunsul îl veți...