luni, ianuarie 30, 2023
-0.6 C
București
spot_img

Sportivii cu performanțe la Jocurile Olimpice de Tineret primesc premii majorate

Sportivii moldoveni care au obținut performanțe la Jocurile Olimpice de Tineret din acest an, de la Buenos Aires, Argentina – vor primi premii bănești majorate semnificativ, comparativ cu sumele oferite în edițiile anterioare.

Astfel, cuantumurile aprobate ale premiilor pentru performanţele obţinute la Jocurile Olimpice de Tineret din anul 2018 constituie: pentru medalia de aur -120 000 lei; medalia de argint – 90 mii de lei; medalia de bronz – 70 mii de lei; locul patru – 50 mii de lei; locul cinci – 38 mii de lei și locul șase -28 mii de lei. În premieră, și sportivii care vor lua locurile șapte și opt vor fi premiați cu câte 21 mii de lei și, respectiv, 16 mii de lei. De asemenea, premiile bănești vor fi majorate și pentru antrenori, medici şi masorii sportivilor.

La Jocurile Olimpice de Tineret 2018, de la Buenos Aires, Argentina, care s-au desfășurat în perioada 6-18 octombrie, au participat circa 4 mii de tineri sportivi din întreaga lume. Țara noastră a fost reprezentată de 17 sportivi, 2 dintre care au câștigat medalii de aur, iar alți 5 sportivi s-au clasat pe locurile 4, 5 și 6. Republica Moldova s-a plasat pe locul 38 din cele 206 state participante.

Următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de Tineret se va desfășura în perioada mai-iunie 2022.

Autor: Sofia Filip
Foto: Facebook.com

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole