Reorganizarea Academiei de Științe a Moldovei

Date:

Share post:

Problemele din domeniul științei, dar și metodele de soluționare ale acestora au fost abordate miercuri în cadrul întrevederii prim-ministrului Pavel Filip cu reprezentanții Academiei de Științe a Moldovei (AȘM).

În cadrul ședinței, Pavel Filip a accentuat importanța mediului științific pentru țara noastră, dezvoltarea acestuia fiind asigurată, în prezent, prin implementarea reformei în domeniul ştiinţei şi inovării. ,,Cu cât mai repede o să punem toate punctele pe „i”, cu atât mai repede va deveni clar pentru toți că a fost făcut un pas spre bine, spre optimizare și un pas care ar trebui să ne ajute. Asta înseamnă mai mulți bani pentru cercetare, mai mulți bani folosiți eficient. Am toată certitudinea că Academia de Științe va reveni la turații maxime”, a spus premierul.

În timpul discuției, au fost abordate probleme ce țin de reorganizarea domeniului de cercetare și inovare, dar și a Academiei de Științe.

Prim-ministrul a menționat că echipa guvernamentală va întreprinde în continuare acțiuni pentru soluționarea problemelor administrative și de reglementarea juridică.

La rândul lor, reprezentanții Academiei de Științe a Moldovei au exprimat recunoștință  Executivului pentru susținerea științei de către stat și pentru implicarea în identificarea soluțiilor la problemele existente.

De asemenea, Pavel Filip a fost informat că la 24 ianuarie curent va avea loc Adunarea generală a AȘM, la care se va da start concursului pentru alegerea noului președinte al Academiei de Științe a Moldovei. Șeful Guvernului s-a arătat deschis pentru viitoarele colaborări cu membrii AȘM.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.