Teodor Meleșcanu: Republica Moldova va fi o prioritate de prim rang în cadrul Președinție României la Consiliul Uniunii Europene

Date:

Share post:

Prim-ministrul Pavel Filip a avut joi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu. Premierul a felicitat România cu ocazia preluării Președinției la Consiliul Uniunii Europene, menționând că Republica Moldova mizează  în continuare pe sprijinul României în implementarea reformelor interne şi în consolidarea sprijinului UE pentru realizarea agendei sale europene.  

Totodată, Pavel Filip a mulțumit pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova de România.„ În această perioadă s-a vorbit mult despre relații frățești, noi am venit cu o abordare pragmatică și ne-am propus să facem Unirea prin infrastructură”, a spus premierul.

În aceste proiecte de infrastructură, cu impact direct asupra oamenilor, se înscriu: reparația cu sprijinul României a 900 de grădinițe, procurarea de autobuze școlare, renovarea edificiilor culturale, construcția de poduri, interconectarea pe energie electrică și gaze naturale, eliminarea tarifelor de roaming.

De asemenea, prim-ministrul a menționat și importanța investițiilor române în economia națională: achiziția Victoriabank de către Banca Transilvania, preluarea Vestmoldtransgaz de către Transgaz și privatizarea companiei Air Moldova de către Blue Air.

La rândul său, ministrul Teodor Meleșcanu a spus că România va continua să sprijine Republica Moldova și este interesată în finalizarea implementării proiectelor de infrastructură inițiate, în beneficiul cetățenilor. Diplomatul a accentuat că Republica Moldova va fi o prioritate de prim rang în cadrul Președinție României la Consiliul Uniunii Europene.

Oficialii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind alegerile parlamentare din februarie. Premierul a menționat că autoritățile vor depune toate eforturile pentru asigurarea unui scrutin democratic, transparent, conform tuturor normelor europene.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.