Se pregătește eliminarea tarifelor la roaming între România și Republica Moldova

Date:

Share post:

Unele dintre subiectele discutate de premierul moldovean Pavel Filip şi ministrul român al Economiei, Dănuţ Andruşca, aflat în vizită Republica Moldova, vizează sistemul de telefonie și domeniul energetic. Cele două state lucrează la implementarea proiectelor de interconectare energetică Republica Moldova – România şi posibilitatea eliminării tarifelor la roaming între cele două ţări, similar cu practica din cadrul UE.

Premierul Pavel Filip a remarcat importanţa deosebită a acestor proiecte pentru asigurarea securităţii energetice a Republicii Moldova. Accentul principal în acest sens este pus pe realizarea în termene cât mai restrânse a proiectului de prelungire a gazoductului Iaşi-Ungheni până la Chişinău. În această ordine de idei, Pavel Filip a salutat, încă o dată, decizia de privatizare de către Eurotransgaz SRL (cu fondator unic SNTGN ‘Transgaz’ SA) a ÎS Vestmoldtransgaz“, se arată într-un comunicat.

Referitor la etapele de implementare a proiectului, până cel târziu în luna septembrie a acestui an trebuie demarate lucrările de construcţie, în condiţiile în care, în prezent, autorităţile sunt pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte realizarea condiţiilor suspensive din contractul de privatizare.

Oficialii s-au referit la cele patru etape de implementare a proiectului: îndeplinirea condiţiilor suspensive, reorganizarea Transgaz, efectuarea procedurilor de achiziţii şi demararea lucrărilor de construcţie, cel târziu în septembrie 2018. În prezent, autorităţile sunt pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte realizarea condiţiilor suspensive din contractul de privatizare“, se mai arată în document.

Ministrul român al Economiei a subliniat, în context, că respectarea termenelor stabilite este esenţială. Alte proiecte prioritare vizează eliminarea tarifelor de roaming, construcţia unei autostrăzi, precum şi a infrastructurii feroviare care să facă legătura între Republica Moldova şi România.

Iniţiativa de eliminare a tarifelor la roaming urmează să fie discutată în cadrul următoarei şedinţe comune a Executivelor de la Chişinău şi Bucureşti.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova
 
spot_img

Articole asemănătoare

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la …

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la ... Unde ? Pentru a afla răspunsul citim informațiile din materialul care urmează azi, la Infoanunț.