Silvia Radu este înregistrată în cursa electorală cu numărul 11

Date:

Share post:

Primarul interimar, Silvia Radu, a depus miercuri, 18 aprilie 2018, la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău actele de înregistrare în cursa electorală pentru funcția de primar general al capitalei, transmite IPN.

Sivia Radu a declarat pentru presă că a colectat peste 13 mii de semnături. Domnia sa spune că a decis să participe la alegeri, deoarece a lansat un șir de proiecte importante pentru locuitorii capitalei, care trebuie duse la bun sfârșit.

Vreau să le mulțumesc chișinăuienilor pentru susținere, pentru că au depus aceste semnături. Sper eu că acest scrutin va permite depolitizarea municipiului Chișinău, hărțuit în ultimii ani. Voi da prioritate problemelor stringente a chișinăuienilor și nici de cum problemelor politice cum fac alții”, a subliniat Silvia Radu.

Edilul intermiar al Chișinăului a mai adăugat că după ce va fi validată cererea sa de înregistrare, ea își va depune mandatul, iar la cârma Primăriei va rămâne unul dintre viceprimari pentru a asigura interimatul. Mai mult aceasta a menționat că nu va accepta suportul niciunui partid, subliniind că este un candidat independent.

Tot miercuri și-a depus actele și candidata Partidului Național Liberal la funcția de primar al municipiului Chișinău, Alexandra Can.

După tragerea la sorți, Alexandra Can va fi în buletinul de vot cu numărul 8, iar candidatul Partidul Societății Progresiste, Andrei Munteanu, va fi cu numărul 9.

Totodată, reprezentantul Partidului Popular din Moldova, Maxim Brăilă, va fi cu numărul 10, iar Silvia Radu – cu numărul 11, transmite aceeași sursă. Printre candidați se numără Andrei Năstase, președinte PPDA, Valeriu Munteanu, reprezentant Partidul Liberal, Ion Ceban, Partidul Socialiștilor și alții.

Comisia Electorală Centrală a stabilit data alegerilor anticipate la Chișinău pentru 20 mai 2018. Primarul nou ales va ocupa scaunul de la Primărie pentru un an, până la alegerile generale, inclusiv ale Consiliului Local, din 2019.

Autor:Ion Panfil
Foto:Silvia Radu Facebook

 

spot_img

Articole asemănătoare

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când?

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când? Despre aceasta vorbim în celel ce urmează.

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles… Video

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății”.

Despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova

Articolul care urmează este despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova. 

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează.