Situația săptămânală pe linia combaterii șederii ilegale a străinilor

Date:

Share post:

În perioada 06 – 12 august curent, în scopul asigurării controlului legalității șederii străinilor pe teritoriul Republicii Moldova, ofițerii Biroului migrație și azil au realizat mai multe activități, fiind documentate 43 de cazuri:

  • 22 străini din Federația Rusă, Ucraina, Turcia, România, Italia, Suedia, Ungaria, Tadjikistan și Uzbekistan au fost cercetați contravențional pentru încălcarea regulilor de ședere în Republica Moldova, iar 8 străini din Tadjikistan și Ucraina – pentru încălcarea regulilor de plasare în câmpul muncii;
  • în privința a 4 străini din Ucraina, Federația Rusă și Lituania au fost emise decizii de returnare, fiind obligați să părăsească teritoriul țării;
  • au fost emise 4 decizii de revocare a dreptului de ședere pe teritoriul țării în privința străinilor din Lituania, Iordania și România pentru faptul că nu mai întrunesc condițiile de prelungire a dreptului de ședere, ori nu mai respectă scopul pentru care le-a fost acordat acest drept.

Totodată, 4 străini din Ucraina și Federația Rusă au primit interdicții de intrare în Republica Moldova, iar 1 străin din Cehia a fost îndepărtat sub escortă de pe teritoriul țării.

Sesizează o ședere ilegală a străinilor pe teritoriul țării la numerele de telefon:

spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.