Situația săptămânală pe linia combaterii șederii ilegale a străinilor

Date:

Share post:

În perioada 06 – 12 august curent, în scopul asigurării controlului legalității șederii străinilor pe teritoriul Republicii Moldova, ofițerii Biroului migrație și azil au realizat mai multe activități, fiind documentate 43 de cazuri:

  • 22 străini din Federația Rusă, Ucraina, Turcia, România, Italia, Suedia, Ungaria, Tadjikistan și Uzbekistan au fost cercetați contravențional pentru încălcarea regulilor de ședere în Republica Moldova, iar 8 străini din Tadjikistan și Ucraina – pentru încălcarea regulilor de plasare în câmpul muncii;
  • în privința a 4 străini din Ucraina, Federația Rusă și Lituania au fost emise decizii de returnare, fiind obligați să părăsească teritoriul țării;
  • au fost emise 4 decizii de revocare a dreptului de ședere pe teritoriul țării în privința străinilor din Lituania, Iordania și România pentru faptul că nu mai întrunesc condițiile de prelungire a dreptului de ședere, ori nu mai respectă scopul pentru care le-a fost acordat acest drept.

Totodată, 4 străini din Ucraina și Federația Rusă au primit interdicții de intrare în Republica Moldova, iar 1 străin din Cehia a fost îndepărtat sub escortă de pe teritoriul țării.

Sesizează o ședere ilegală a străinilor pe teritoriul țării la numerele de telefon:

spot_img

Articole asemănătoare

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la …

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la ... Unde ? Pentru a afla răspunsul citim informațiile din materialul care urmează azi, la Infoanunț.