Spital specializat pentru veteranii de război din Republica Moldova

Date:

Share post:

Premierul Pavel Filip a efectuat marți o vizită la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru a evalua calitatea asistenței medicale spitalicești și de reabilitare oferită veteranilor de război. Instituția gestionează în prezent și fostul spital al Căii Ferate din Moldova.

Prim-ministrul a vizitat mai multe secții din cadrul spitalului, săli de proceduri,  discutând cu medicii și pacienții. Premierul a rămas, însă, consternat de luxul găsit într-un salon, care aparținea Spitalului Căii Ferate din Moldova – cu pat de marmură, cabină de duș cu telefon, covoare scumpe.

Este pur și simplu o bătaie de joc. Când știu că avem datorii la salarii la Calea Ferată, tot timpul a fost subfinanțat și acest spital și să vedem bani investiți acolo unde nu trebuie. Cu banii aceștia mai bine cumperi  încă o cadă sau trei căzi, alte echipamente pentru proceduri. Deci, spațiu utilizat absolut inutil și nu este altceva decât o reminiscență sovietică, că șefii trebuie să stea separat”, a spus Pavel Filip.

Premierul a cerut Ministerului Sănătății, care recent a preluat gestiunea spitalului CFM, să reorganizeze acest spațiu și să instaleze aici mai multe paturi pentru pacienți, subliniind că banii statului trebuie cheltuiți eficient.

Totodată, prim-ministrul a anunțat că, începând cu luna octombrie curent,  Spitalul Clinic al MSMPS va fi responsabil de tratamentul specializat al veteranilor de război.

În cadrul spitalului, urmează a fi creat și un Consiliu Obștesc cu participarea veteranilor, pentru asigurarea transparenței în activitate și acordarea asistenței medicale necesare. În prezent, instituția are mai multe secții de tratament și de reabilitare cu o capacitate de 85 de locuri staționare.

Ministerul Sănătății a oferit în dar veteranilor de război zece cărucioare. Premierul a mulțumit veteranilor pentru dedicația și curajul de care au dat dovadă și a menționat că Guvernul va asigura în continuare implementarea acțiunilor de protecție socială a veteranilor, prevăzute în  Planul „Memorie. Onoare. Respect”.

Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști. Aceasta este tema subiectului de azi, la Infoanunț

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. Foto

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. 

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea. Unde și când va avea loc acest eveniment, în cele ce urmează.

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Galerie foto inclusiv traseu și premii

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Acesta este subiectul articolul de azi, la Infoanunț.