luni, octombrie 2, 2023
16.2 C
București
spot_img

Stațiile de metrou din București vor fi accesibile și persoanelor cu deficiențe de vedere

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport și Metrorex S.A., în calitate de Beneficiar, au semnat Contractul de Finanțare aferent proiectului “Accesibilizarea stațiilor de metrou în funcțiune pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Proiectul are ca obiectiv accesibilizarea stațiilor de metrou pentru utilizatorii  transportului în comun cu metroul care au deficiențe de vedere, cu scopul de a le facilita deplasarea în interiorul stațiilor de metrou, se arată într-un anunț informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Astfel, prin implementarea proiectului vor fi montate benzi speciale din dale ceramice și elemente din oțel inoxidabil pentru direcționarea persoanelor cu deficiențe de vedere, precum și panouri informative de ghidaj în Braille care să le ofere acestora informații cu privire la stația în care se află, harta metroului etc.Valoarea contractul de finanțare este de 24.128.276,69 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 20.303.130 lei, iar 17.257.660,50 lei constituie finanțare nerambursabilă acordată din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare, valoare echivalentă cu 85% din valoarea totală eligibilă aprobată.

Avantajul social al implementării proiectului îl reprezintă asigurarea accesului și a utilizării metroului pentru persoanele cu deficiențe de vedere în condiții optime de siguranță și confort.

De asemenea, prin implementarea rutelor ghidate pentru persoanele cu deficiențe de vedere se va putea crește și viteza pietonală de deplasare, ceea ce va duce la creșterea gradului de confort pentru publicul țintă și promovarea transportului cu metroul. Totodată, metroul asigură și degrevarea traficului rutier și reducerea emisiilor poluante din regiune.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Text: Comunicat media/Metrorex

Foto: Metrorex/Facebook

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole