duminică, octombrie 1, 2023
25.2 C
București
spot_img

„Statul și Biserica trebuie să acționeze solidar, când este vorba de sănătatea și siguranța oamenilor”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat, în Joia Paștelui ortodox, cu Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, și cu Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.

Discuțiile cu cei doi ierarhi au fost despre încercările grele prin care trece astăzi lumea și Republica Moldova, după cum se arată într-un comunicat informativ, emis spre difuzre redacței INFO ANUNȚ.

Maia Sandu i-a îndemnat să fie alături de enoriașii lor în această perioadă dificilă, când problemele cotidiene ale oamenilor sunt amplificate de sentimentul de frică și nesiguranță, cauzat de războiul din Ucraina, și le-a mulțumit pentru că au sprijinit, alături de întreaga societate din Moldova, refugiații din țara vecină.

Statul și Biserica trebuie să acționeze solidar, atunci când este vorba de sănătatea și siguranța oamenilor. Și avem cu toții de câștigat, când slujitorii Bisericii predică respectul, compasiunea și buna înțelegere între oameni și popoare, în numele unui viitor comun prosper și pașnic”, a spus Președinta Maia Sandu.

La finalul celor două întrevederi, șeful statului vecin i-a felicitat pe Mitropoliții Bisericilor ortodoxe din Moldova cu ocazia apropiatelor sărbători de Paști și le-a urat sănătate, liniște și  pace.

Imagini VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=YuInXtZ16ys 

Text și foto: Direcția informare și comunicare cu mass-media a Președinției  Republicii Moldova 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole