luni, septembrie 25, 2023
20.8 C
București
spot_img

Strategia de dezvoltare a pieței financiare nebancare a fost aprobată

Stategia de dezvoltare a pieței financiare nebancare, pentru intervalul 2018-2022, a fost aprobată de Guvernul de la Chisinău și prevede că împrumuturile acordate de organizațiile de microfinanţare vor atinge în cinci ani cifra de 7,6 mlrd lei, scrie IPN.

Proiectul prevede ajustarea cadrului de reglementare a activității pieței de creditare nebancară la standardele europene. Urmează să fie îmbunătățită supravegherea organizațiilor de microfinanțare, în baza prevenirii și gestionării riscurilor. O atenție deosebită va fi acordată gradului de informare a populației despre oportunitățile obținerii creditării de la entitățile pieței financiare nebancare.

Proiectul mai prevede implementarea de către Comisia Națională a Pieței Financiare a supravegherii prudențiale pe piaţa financiară nebancară, instruirea profesională a participanților la această piață, factori care urmează să consolideze autoritatea entităților pieței financiare nebancare.

Gradul de penetrare a pieței financiare nebancare în PIB a înregistrat în anul 2016 o cotă modestă de 5,09 la sută. Totuși, în ultimii cinci ani volumul creditării de către asociațiile de economie și împrumut și alte organizații de microfinanțare s-a dublat, depășind 10 la sută din totalul pieței de creditare.

Foto:Pixabay.com

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole