Strategia de dezvoltare a pieței financiare nebancare a fost aprobată

Date:

Share post:

Stategia de dezvoltare a pieței financiare nebancare, pentru intervalul 2018-2022, a fost aprobată de Guvernul de la Chisinău și prevede că împrumuturile acordate de organizațiile de microfinanţare vor atinge în cinci ani cifra de 7,6 mlrd lei, scrie IPN.

Proiectul prevede ajustarea cadrului de reglementare a activității pieței de creditare nebancară la standardele europene. Urmează să fie îmbunătățită supravegherea organizațiilor de microfinanțare, în baza prevenirii și gestionării riscurilor. O atenție deosebită va fi acordată gradului de informare a populației despre oportunitățile obținerii creditării de la entitățile pieței financiare nebancare.

Proiectul mai prevede implementarea de către Comisia Națională a Pieței Financiare a supravegherii prudențiale pe piaţa financiară nebancară, instruirea profesională a participanților la această piață, factori care urmează să consolideze autoritatea entităților pieței financiare nebancare.

Gradul de penetrare a pieței financiare nebancare în PIB a înregistrat în anul 2016 o cotă modestă de 5,09 la sută. Totuși, în ultimii cinci ani volumul creditării de către asociațiile de economie și împrumut și alte organizații de microfinanțare s-a dublat, depășind 10 la sută din totalul pieței de creditare.

Foto:Pixabay.com
spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.