duminică, octombrie 1, 2023
25.2 C
București
spot_img

A fost simplificată procedura de obținere a vizei în Republica Moldova

Procedura de obținere a vizei în Republica Moldova de către străini a fost simplificată. Guvernul de la Chisinău a aprobat o hotărâre în acest sens, sporind astfel atractivitatea investițională a țării noastre și contribuind la îmbunătățirea mediului de afaceri.

În particular, a fost revăzută lista statelor ai căror cetățeni necesită invitații pentru perfectarea vizei de intrare în Republica Moldova. Numărul acestora a fost redus la 38, față de 85 de state în lista anterioară.

Potrivit documentului, acum turiștii și investitorii care vor să vină în Moldova vor economisi timp și bani la perfectarea vizei pentru țara noastră.

Dacă ne dorim să promovăm atractivitatea investițională și turistică a Republicii Moldova, trebuie să deschidem țara noastră pentru cei care vor să ne viziteze”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip, menționând că această decizie reprezintă o primă etapă, iar procesul de debirocratizare va continua. Hotărârea respectivă contribuie, totodată, la perfecţionarea mecanismului de gestionare a fluxurilor de migraţie pe teritoriul Republicii Moldova.

Autor:Sofia Filip
Foto:Guvernul Republicii Moldova/Pixabay.com

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole