Premierul R. Moldova solicită mobilizare pentru pregătirea următoarelor recensăminte

Date:

Share post:

Premierul R. Moldova, Pavel Filip, solicită ”mobilizare pentru pregătirea recensământului populației și al locuințelor și recensământului general agricol”, runda mondială 2020.

În cadrul unei întrevederi cu reprezentanta Fondului ONU pentru Populație în Republica Moldova, Rita Columbia, Pavel Filip a accentuat importanța efectuării unor recensăminte calitative, cu date precise, care vor servi bază la elaborarea documentelor de politici publice.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în cadrul întrevederii au fost examinate aspectele ce țin de organizarea recensămintelor. Se optează pentru colectarea datelor prin intermediul dispozitivelor mobile, cu posibilitatea de auto-recenzare prin internet.

Prin utilizarea modalității IT avem numai de câștigat – este o modalitate mult mai sigură, iar datele vor fi procesate mai rapid și utilizate pentru o planificare eficientă”, a spus premierul Pavel Filip.

Referitor la anul efectuării recensămintelor, este examinată oportunitatea realizării recensământului populației și al locuințelor în anul 2021, urmat la scurt timp de recensământul general agricol.

Reprezentanta Fondului ONU pentru Populație în Republica Moldova, Rita Columbia, a relevat necesitatea respectării tuturor etapelor în pregătirea exercițiului, pentru obținerea unor date calitative. Rita Columbia a subiniat, totodată, necesitatea dezvoltării colaborării cu partenerii externi, inclusiv cu organizația pe care o reprezintă, care vor oferi sprijin în pregătirea și desfășurarea recensămintelor.

Autor:Ion Panfil
Foto:Guvernul Republicii Moldova Facebook
spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.