Strategia „Moldova 2030” va fi transmisă Parlamentului spre aprobare

Date:

Share post:

Noua Strategie națională de dezvoltare „Moldova 2030” va fi transmisă Parlamentului spre aprobare la sfârșitul lunii martie. Strategia trebuie să fie centrată pe oameni, să înglobeze agenda de Integrare Europeană, să includă un sistem robust de monitorizare și evaluare și să servească drept ancoră în formarea bugetului.  Declarația a fost făcută de către secretarul general al Guvernului, Lilia Palii, în cadrul atelierului național cu privire la interconexiunile dintre mediul înconjurător și sănătatea, în contextul Agendei pentru dezvoltare durabilă 2030, transmite IPN.

Lilia Palii a prezentat totodată obiectivele de dezvoltare durabilă trasate în Strategia „Moldova 2030”. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, obiectivele au fost elaborate în funcție de prioritățile de bază ale Agendei 2030, care vizează economia durabilă și incluzivă, capitalul uman, instituțiile integre și eficiente, precum și mediul ambiant sănătos. Documentul va cuprinde și priorități de politici în domeniul sănătății, care nu au fost incluse în Strategia „Moldova 2020”.

Republica Moldova, alături de alte state membre ale ONU, a aderat la Agenda de dezvoltare durabilă a lumii până în 2030, cu un set din 17 obiective de dezvoltare durabilă, care au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016.

 

Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Invitație la vizionarea unui nou film KineDok powered by One World Romania

Invitație. Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a 9-a.

Maia Sandu, de Ziua României… Video

Maia Sandu, de Ziua României: „Drumul nostru este comun - locul nostru este împreună în Uniunea Europeană”. 

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.