joi, martie 23, 2023
7.1 C
București
spot_img

Strategia „Moldova 2030” va fi transmisă Parlamentului spre aprobare

Noua Strategie națională de dezvoltare „Moldova 2030” va fi transmisă Parlamentului spre aprobare la sfârșitul lunii martie. Strategia trebuie să fie centrată pe oameni, să înglobeze agenda de Integrare Europeană, să includă un sistem robust de monitorizare și evaluare și să servească drept ancoră în formarea bugetului.  Declarația a fost făcută de către secretarul general al Guvernului, Lilia Palii, în cadrul atelierului național cu privire la interconexiunile dintre mediul înconjurător și sănătatea, în contextul Agendei pentru dezvoltare durabilă 2030, transmite IPN.

Lilia Palii a prezentat totodată obiectivele de dezvoltare durabilă trasate în Strategia „Moldova 2030”. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, obiectivele au fost elaborate în funcție de prioritățile de bază ale Agendei 2030, care vizează economia durabilă și incluzivă, capitalul uman, instituțiile integre și eficiente, precum și mediul ambiant sănătos. Documentul va cuprinde și priorități de politici în domeniul sănătății, care nu au fost incluse în Strategia „Moldova 2020”.

Republica Moldova, alături de alte state membre ale ONU, a aderat la Agenda de dezvoltare durabilă a lumii până în 2030, cu un set din 17 obiective de dezvoltare durabilă, care au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016.

 

Ligia Beatrice Vasilescu

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole