Studenții se pot înscriere la concursul Burse de Merit 2017

Date:

Share post:

Centrul de Informaţii Universitare dă startul concursului Burse de Merit 2017 – pentru cei mai buni studenţi ai țării, ediții a XXII-a. Programul oferă în bază de concurs 50 de burse a câte 12 mii de lei și este organizat sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, cu suportul financiar al BC Moldova Agroindbank SA şi Orange Moldova, transmite IPN.

În cadrul programului vor fi oferite până la 35 de burse – pentru studenţii de la ultimul an de studii superioare de licenţă și până la 15 burse – pentru studenţii de la primul an de studii superioare de master. Pentru participarea în concurs candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe: să fie cetăţeni şi rezidenţi ai Republicii Moldova, cu vârsta limită de până la 30 ani inclusiv, să fie studenţi înmatriculaţi în ultimul an de studii, cu frecvenţă la zi, ciclul I, studii superioare de licenţă (anul absolvirii 2018), în una din instituţiile de învăţământ superior din Moldova (excepţie: filialele universităţilor străine cu sediul pe teritoriul Republicii Moldova) sau să fie studenţi înmatriculaţi în primul an de studii, cu frecvenţă la zi, ciclul II, studii superioare de master (care şi-au continuat studiile de masterat imediat după absolvirea ciclului de licenţă), în una din instituţiile de învăţământ superior din Republica Moldova (excepţie: filialele universităţilor străine cu sediul pe teritoriul Republicii Moldova).

De asemenea, candidații trebuie să fie studenţi care urmează programe de studii integrate (studii superioare de licență și master), cu frecvenţă la zi, în una din următoarele instituţii de învățământ superior din Moldova: Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „N. Testemiţanu”, Facultatea Medicină şi Facultatea Sănătate Publică – eligibili fiind studenţii de la anii de studii V şi VI, Facultatea Farmacie şi Facultatea Stomatologie – eligibili fiind studenţii de la anii de studii IV şi V, Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Facultatea Medicină Veterinară – eligibili fiind studenţii de la anii V şi VI, Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Urbanism şi Arhitectură, Specialitatea Arhitectură – eligibili fiind studenţii de la anii de studii IV şi V, Universitatea Slavonă, Facultatea Economie, Specialitatea Arhitectură – eligibili fiind studenţii de la anii de studii IV şi V.

Studenții trebuie să dea dovada unei reuşite academice, având media notelor pentru toţi anii de studii nu mai mică de 9 – domeniile ştiinţelor social-umaniste, 8,5 – domeniile ştiinţelor exacte, tehnice şi medico-biologice şi 8 – în cazul studenţilor cu dizabilităţi şi/sau orfani. Să demonstreze participarea în activităţi curriculare şi extra curriculare (cerinţă obligatorie).

Nu sunt eligibili studenţii care au beneficiat/beneficiază de burse în cadrul altor concursuri, anunţate în anul calendaristic 2017: Bursa Republicii, Bursa Guvernului, Bursa Președintelui, inclusiv alte programe de burse de stat și private (cu excepția burselor universitare); studenţii, care au absolvit ciclul I, studii superioare de licenţă şi/sau ciclul II, studii superioare de master şi, la moment, urmează o a doua licenţă sau un al doilea master; studenţii înmatriculaţi la USMF, care urmează rezidenţiatul şi secundariatul clinic; studenţii, care au beneficiat de Burse de Merit în ediţia 2016 a concursului.

Data limită de prezentare a dosarelor este 25 ianuarie 2018, ora 17.00.

Pentru a participa în concurs, candidaţii trebuie să prezinte un dosar de aplicare complet. Lista documentelor necesare este indicată în formularul de aplicare pentru concurs, precum și regulamentul programului, care pot fi solicitate la sediul Centrului de Informaţii Universitare sau descărcate de pe site-ul www.eac.md. Formularul este disponibil în limbile română şi rusă. Dosarele de aplicare pentru concurs se vor depune personal sau pot fi transmise prin poştă ordinară (prin scrisoare recomandată „Poșta Moldovei”) la adresa: Centrul de Informaţii Universitare, str. A. Pușkin, 16, mun. Chișinău, MD 2012, cu mențiunea Concurs „Burse de Merit”. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la: tel/fax: (022)221167, (022)221172, 068220072, www.eac.md. Dosarele incomplete sau prezentate după termenul limită nu vor fi examinate. Dosarele nu se restituie. Rezultatele concursului sunt definitive şi nu pot fi supuse contestării.

 

Ion Panfil

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.