marți, decembrie 6, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATESufletul anotimpurilor, văzut de Felicia Baltă

Sufletul anotimpurilor, văzut de Felicia Baltă

Marți, 22 februarie 2022, ora 14.00, Sala ”Clio” a Complexului Muzeal Arad va găzdui vernisajul expoziției de pictură „Sufletul Anotimpurilor” a artistului plastic Felicia Baltă.
Prezentarea expoziției va fi realizată de către prof. Horia TRUȚĂ, un apropiat al vieții cultural-artistice arădene, se arată într-un anunț informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.
Felicia Baltă şi-a creat deja un drum distinct în ceea ce priveşte viaţa artistică locală nădlăcană, iar maturitatea sa artistică reiese din fiecare tablou expus. Forţa sa artistică, atât de gingaşă, respiră prin fiecare tuşă de culoare aşezată armonios pe pânză. Cele peste 45 de tablouri expuse dezvăluie un suflet exprimat prin culoare și identificat prin fiecare trăsătură a penelului.
Expoziția relevă o multitudine conceptuală, prin reprezentări florale ale primăverii și verii, naturi statice ce relevă dragostea față de lumea înconjurătoare. Atrage prin paleta vie, adâncită prin umbre și detalii ale scenei statice, reliefând dorința de a integra în sufletul său tot ceea ce este frumos, gingaș, prețios. Tablourile expuse includ și peisaje ale frumoasei noastre țări, aducând un adevărat omagiu României de astăzi. De la „Liziera mestecenilor”, surprinsă la „Început de toamnă”, vedem „Căsuța cu liliac” sau am vrea să cutreierăm „În livadă” și să ne aruncăm privirea asupra unor „Reflexii pe Mureș”.
Felicia Baltă s-a născut în judeţul Botoşani, a studiat la Liceul de Arte din Iaşi, unde l-a avut ca şef de lucrări pe celebrul pictor român Corneliu Baba. A fost membră a Cercului „Ion Andreescu” din Arad. De peste 45 de ani este „adoptată” de oraşul Nădlac, unde a activat ca şi contabil, dar şi ca pictor.

Tehnica de lucru preferată de artista nădlăcană este pictura în ulei pe pânză, folosind în special tehnica „în cuţit”.

Expoziția este deschisă publicului până în data de 6 martie 2022, de marţi până duminică, între orele 09.00-17.00, accesul vizitatorilor realizându-se cu respectarea măsurilor de prevenție a răspândirii Covid 19.

Text și foto: Serviciul proiecte,
educație muzeală și marketing cultural
COMPLEXUL MUZEAL ARAD
RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE