Test de rezistenţă la temperatura de 900 C0 pentru pompierii IGSU

Date:

Share post:

Douăzeci de pompieri şi salvatori din cadrul IGSU au fost supuşi unui test de rezistenţă la temperatura ce depăşeşte 900 grade Celsius. Acţiunea a avut loc în contextul activităţilor de pregătire profesională a pompierilor din cadrul IGSU.

Salvatori din mai multe detașamente ale instituţiei au trecut astăzi 26 martie 2019 testul de rezistenţă în camera de fum şi foc din cadrul Centrului Republican de Instruire.  Potrivit programului de studiu, toţi angajaţii care participă în intervenţii de lichidarea incendiilor desfăşoară activităţi practice în camera de fum pentru a ridica nivelul profesional şi a rezista psihologic în cazul unui incendiu de proporţii.

Pompierii antrenaţi în activităţi de stingere sunt echipaţi corespunzător, iar odată intraţi în camera de foc şi fum sunt supuşi unor condiţii reale similare unui incendiu adevărat. Potrivit specialiştilor temperatura emanată în urma arderii în containerul de exerciţii este de peste 900 grade Celsius. Mai mult, aici salvatorii se confruntă cu fum dens emanat în urma procesului de ardere.

În cadrul antrenamentelor, angajaţii trebuie să reziste condiţiilor nocive şi să întreprindă activităţi corecte pentru a nu se supune riscului. Prin astfel de exerciţii trec toţi pompierii din cadrul IGSU de cel puţin patru ori pe an, pentru a putea face faţă condiţiilor dificile în caz de incendiu.

Potrivit IGSU în camera de fum anual sunt pregătiţi peste 600 de salvatori şi pompieri, care luptă cu flăcările în incendii. Containerul de foc a fost achiziţionat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în 2015 graţie un parteneriat de cooperare moldo – ceh.

Foto: ISGU

spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.