marți, mai 30, 2023
21.3 C
București
spot_img

Test de rezistenţă la temperatura de 900 C0 pentru pompierii IGSU

Douăzeci de pompieri şi salvatori din cadrul IGSU au fost supuşi unui test de rezistenţă la temperatura ce depăşeşte 900 grade Celsius. Acţiunea a avut loc în contextul activităţilor de pregătire profesională a pompierilor din cadrul IGSU.

Salvatori din mai multe detașamente ale instituţiei au trecut astăzi 26 martie 2019 testul de rezistenţă în camera de fum şi foc din cadrul Centrului Republican de Instruire.  Potrivit programului de studiu, toţi angajaţii care participă în intervenţii de lichidarea incendiilor desfăşoară activităţi practice în camera de fum pentru a ridica nivelul profesional şi a rezista psihologic în cazul unui incendiu de proporţii.

Pompierii antrenaţi în activităţi de stingere sunt echipaţi corespunzător, iar odată intraţi în camera de foc şi fum sunt supuşi unor condiţii reale similare unui incendiu adevărat. Potrivit specialiştilor temperatura emanată în urma arderii în containerul de exerciţii este de peste 900 grade Celsius. Mai mult, aici salvatorii se confruntă cu fum dens emanat în urma procesului de ardere.

În cadrul antrenamentelor, angajaţii trebuie să reziste condiţiilor nocive şi să întreprindă activităţi corecte pentru a nu se supune riscului. Prin astfel de exerciţii trec toţi pompierii din cadrul IGSU de cel puţin patru ori pe an, pentru a putea face faţă condiţiilor dificile în caz de incendiu.

Potrivit IGSU în camera de fum anual sunt pregătiţi peste 600 de salvatori şi pompieri, care luptă cu flăcările în incendii. Containerul de foc a fost achiziţionat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în 2015 graţie un parteneriat de cooperare moldo – ceh.

Foto: ISGU

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole