luni, septembrie 25, 2023
19.5 C
București
spot_img

Tinerii care au câștigat concursul de fotografie ”EU sunt EUropa” merg la Mare în România

Cei mai activi tineri, participanți ai concursului de fotografie ”EU sunt EUropa”, organizat de Parlament, vor merge în vacanță la Mare în România, în cadrul Programului de tabere „ARC”. Ceremonia de premiere a câștigătorilor concursului a avut loc luni, 11 iunie 2018. La eveniment au participat Președintele Parlamentului R. Moldova, Andrian Candu, Secretarul de Stat din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Veaceslav Șaramet și Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, se arată într-un comunicat.

În această zi, ”primiți ceea ce ați meritat și ați câștigat prin eforturile voastre. Noi, în fiecare an, avem un suport deosebit din partea Guvernului României, în diferite forme, iar o formă deosebită este de a ajuta copiii și tinerii din Republica Moldova să cunoască lumea frumoasă și să meargă la odihnă, vara și iarna, la taberele din România”, a declarat Andrian Candu.

Ateliere de limbă română, istorie, cultură și integrare europeană

Secretarul de Stat din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Veaceslav Șaramet a anunțat că 38 de tineri, învingători ai concursului, vor merge la tabăra de la Sulina, județul Tulcea, pentru a petrece frumos timpul liber, dar și pentru a participa la diferite ateliere de limbă română, istorie, cultură și pe subiecte de integrare europeană. Potrivit oficialului, masa, cazarea și transportul vor fi asigurate de Guvernul României.

România alături de R. Moldova și în anul 2019

”În cadrul taberelor ”ARC”, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni are peste 3 000 de locuri, dintre care cel puțin 1 150 au fost oferite tinerilor din Republica Moldova, elevilor merituoși, care se implică și dau dovadă de multă ingeniozitate și curaj. România a fost întotdeauna alături de Republica Moldova și, mai ales, va fi în prima jumătate a anului 2019, atunci când va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene și se va implica pentru ca Republica Moldova să fie mai mult pe agenda europeană ”, a menționat Veaceslav Șaramet.

Vocea europeană trebuie să capete consistență

”România vrea ca dvs să creșteți oameni de nădejde ai acestei țări și prin dumneavoastră vocea europeană să capete consistență. Prin aceste imagini frumoase ne dorim ca și Europa să urmeze visurile și ideile dvs. pentru că ați reușit să surprindeți, cu talent artistic și finețe, nu numai frumusețe, dar și speranță, și încredere”, a fost mesajul Ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Concursul de fotografie ”EU sunt EUropa” a fost organizat de Parlament  în perioada 11 aprilie – 8 mai 2018, cu prilejul Zilei Europei. 46 de fotografii, realizate de peste 60 de autori,  elevi la gimnaziile și liceele din toată țara, au fost prezentate la concurs.

Evenimentul s-a desfășurat în parteneriat cu Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Ambasada României în Republica Moldova.

Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: www.parlament.md

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole