Ludmila Ursu ne dezvăluie arta îngrijirii animalelor de companie

Date:

Share post:

Cu toții cunoaștem că aspectul fizic este extrem de important atât pentru oameni, cât și pentru animăluțele lor de companie, precum ar fi cânii și pisicile. Aspectul unui animal îngrijit, sugerează faptul că stăpânii sunt persoane grijulii ce investesc timp, acordă atenție și își demonstrează dragostea față de aceste vietăți minunate. De exemplu, pentru un cățel este foarte important faptul cum se simte în blănița lui, deci necesită responsabilități foarte mari,și pentru a-i asigura un astfel de confort apelăm la un specialist care cunoaște foarte bine arta îngrijirii animalelor de companie.

În aceste zile, am avut deosebita plăcere să discut cu doamna Ludmila Ursu, iubitoare de animale, care cunoaște foarte bine despre importanța toaletării periodice, pentru a avea un animăluț sănătos, frumos și fericit. Prin deschiderea în orașul Chișinău a salonului ,,PAWS’’, Ludmila Ursu a depus suflet, efort, toate cu scopul de a crea o atmosferă plăcută, atât pentru animăluțe, cât și pentru stăpânii lor.

Puteți să ne spuneți cum a luat naștere ideea de deschidere a salonului pentru patrupezi? 

Este un salon care a apărut dintr-o dragoste enormă, dar și pentru că acord importanță animalelor de companie, acestea fiind considerate prieteni apropiați ai oamenilor sau chiar fiind considerați ca membrii ai familiilor. Mediul de aici este unul plin de profesionism, atenție și creativitate. În timpul fiecărei activități se degajă o atmosferă plăcută și relaxantă.

De ce anume ,,PAWS’’? Ați ales acest nume pentru salon… 

,,PAWS’’ semnifică urme, asemenea acelor urme pe care le las pe blana animăluțelor în urma prestării serviciilor mele. Deoarece aici este locul unde câinii și pisicile sunt răsfățate cu cele mai bune tratamente de îngrijire. 

Care sunt serviciile de care beneficiază animăluțele de companie?

Deci, serviciile oferite de salon includ: spălat, periat, tuns, tăierea unghiilor, curățarea urechilor și a ochilor precum și împrospătarea respirației.

Salonul dispune de instrumente și tehnologii de înaltă calitate pentru o îngrijire în siguranță, de asemenea și sală de așteptare, special amenajată pentru clienții jucăuși.

Dar la modul general, cum este să lucrezi cu animalele?

Desigur că toaletajul nu va fi niciodată o plăcere pentru ele deoarece nu se simt confortabil dintr-o dată cu persoanele străine, şi vor tremura de fiecare dată când va fi lăsat la salon, dar pentru mine este interesant, stabilesc ușor contactul cu ele, le înțeleg și ele, la rândul lor, au încredere în mine. 

Ați întâlnit cazuri în care animalele manifestau un comportament mai agresiv? Cum a-ți reușit să faceți față unor astfel de situații?

Momente dificile de acest gen nu au fost, animalele sunt mai agitate în momentul când sunt stăpânii, iar pentru a evita astfel de situații rămân doar eu cu clientul în salon pentru prestarea serviciilor solicitate, în timp ce stăpânii dispun de timp liber pentru o plimbare prin mall și animalele se simt mai liber și relaxate.

La fel cum nici noi nu ieşim din casă nearanjați și cu părul murdar, la fel și animalele au nevoie de îngrijire zilnică. Îngrijirea blăniței trebuie luată foarte în serios, ca fiind o procedură de igienă indispensabilă. Așa că, dacă doriți să realizați cu succes toate etapele de înfrumusețare, nu uitați că animalele sunt sensibile la simțuri, de aceea este necesar să manifești afecțiune pentru animale, răbdare, imaginație și neapărat și pasiune pentru ceea ce faci în această meserie. Și un exemplu în acest sens este Ludmila Ursu.

Autor: Stelly Rusnac

 

spot_img

Articole asemănătoare

De astăzi îți poți alege biletul la filmul favorit din cadrul BIFF

De astăzi îți poți alege biletul la filmul favorit din cadrul BIFF. Cea de a XX-a ediție, aniversară, a Bucharest Internațional Film Festival (BIFF - www.biff.com.ro)

Nou! Kara participă la un curs european

Nou! Kara participă la un curs european. Mai multe amănunte, în cele ce urmează. În perioada 8 - 19 septembrie 2024...

Primii absolvenți ai programului de masterat Lifelong well-being and Healthy Ageing și-au primit diplomele

Primii absolvenți ai programului de masterat Lifelong well-being and Healthy Ageing și-au primit diplomele. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din...

Cel mai mare număr de artiști care participă la o licitație caritabilă vor fi la Iași

Cel mai mare număr de artiști care participă la o licitație caritabilă vor fi la Iași, în acest weekend.