UAIC, partener într-un proiect de conservare a biodiversității

Date:

Share post:

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC)  în parteneriat cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) anunță aprobarea proiectului cu titlul „Implementarea de măsuri active de conservare pe teritoriul sitului Natura 2000 ROSCI0073 Dunele marine de la Agigea și a ariei naturale protejate de interes național Dunele Marine de la Agigea – cod 2,366”, (cod MySMIS 152393), cofinanțat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Apel: POIM/710/4/1/Creșterea gradului de protecție și conservare a biodiversității și refacerea ecosistemelor degradate.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea și menținerea într-o stare de conservare favorabil a două habitate prioritare pentru conservare, precum și a unui habitat și a două specii ce necesită desemnarea de arii speciale de conservare și a două specii ce necesită o protecție strictă, prezente în aria naturală protejată Dunele Marine de la Agigea.

Valoarea totală a proiectului este de 6,455,518.37 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 6,282,517.58 lei, și va fi implementat până la 31 decembrie 2023, se arată într-un comunicat informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Prin implementarea acestui proiect se urmărește atingerea obiectivului specific al Axei Prioritare „Protecția mediului prin măsuri de conservare a biodiversității, monitorizarea calității aerului și decontaminare a siturilor poluate istoric”, prin promovarea acțiunilor ce conduc la îndeplinirea obiectivelor Strategiei UE pentru Biodiversitate 2020, Cadrului de Acțiuni Prioritare pentru Natura 2020, Strategiei Naționale și Planului de acțiune pentru Conservarea Biodiversității 2014-2020, ce iau în considerare nevoile concrete de protecție a biodiversității din România.

Text: Serviciul de Marketing Educational, Evenimente si Imagine Academică
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Foto: Pixabay

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.