Un milion și jumătate de moldoveni au beneficiat de liberalizarea vizelor și au călătorit în țări din UE

Date:

Share post:

Aproape un milion și jumătate de moldoveni au călătorit fără viză în Uniunea Europeană în cei patru ani în care Republica Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize cu țările comunitare.  Din numărul total, în țară au revenit puțin peste un milion de cetățeni, ceea ce constituie 79%, transmite IPN.

Potrivit Poliției de Frontieră, cei mai mulți dintre cetățenii moldoveni au ales să treacă frontiera prin punctul de trecere Leușeni-Albița. La acest punct, polițiștii de frontieră au înregistrat peste 500 de mii de persoane. Punctul Leușeni-Albița este urmat de Aeroportul Internațional Chișinău, prin care au plecat spre UE peste 270 de mii de deținători de pașapoarte biometrice.

De la începutul anului 2018 și până în prezent, au fost înregistrate peste 449 de mii de traversări persoane. Bărbații au traversat mai des frontiera decât femeile. Tinerii cu vârste cuprinse între 26 şi 35 ani au fost în topul persoanelor care au ales să plece în Uniunea Europeană.

Potrivit datelor Agenției Europene pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene, din momentul liberalizării regimului de vize cu UE (28 aprilie 2014) și până pe 31 decembrie 2017, nu a fost permisă intrarea în statele membre ale UE la peste 14 mii de cetățeni moldoveni. Motivul principal îl constituie neîntrunirea condițiilor de intrare, insuficiența mijloacelor financiare şi depășirea termenului legal de ședere în statele membre.

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu
Foto:Pixabay.com

 

spot_img

Articole asemănătoare

Precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit

Redăm în cele ce urmează câteva precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit.

Afirmația zilei este despre starea de bine

Afirmația zilei este despre starea de bine. Ne trezim dimineața cu gândul ”vreau azi să fiu bine”. Ok, dar cine te împiedică?

Cursuri IT gratuite pentru …

Cursuri IT gratuite pentru ... Despre cine sunt beneficiarii, dar și inițiatorii acestei idei, în cele ce urmează.

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.