Un milion și jumătate de moldoveni au beneficiat de liberalizarea vizelor și au călătorit în țări din UE

Date:

Share post:

Aproape un milion și jumătate de moldoveni au călătorit fără viză în Uniunea Europeană în cei patru ani în care Republica Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize cu țările comunitare.  Din numărul total, în țară au revenit puțin peste un milion de cetățeni, ceea ce constituie 79%, transmite IPN.

Potrivit Poliției de Frontieră, cei mai mulți dintre cetățenii moldoveni au ales să treacă frontiera prin punctul de trecere Leușeni-Albița. La acest punct, polițiștii de frontieră au înregistrat peste 500 de mii de persoane. Punctul Leușeni-Albița este urmat de Aeroportul Internațional Chișinău, prin care au plecat spre UE peste 270 de mii de deținători de pașapoarte biometrice.

De la începutul anului 2018 și până în prezent, au fost înregistrate peste 449 de mii de traversări persoane. Bărbații au traversat mai des frontiera decât femeile. Tinerii cu vârste cuprinse între 26 şi 35 ani au fost în topul persoanelor care au ales să plece în Uniunea Europeană.

Potrivit datelor Agenției Europene pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene, din momentul liberalizării regimului de vize cu UE (28 aprilie 2014) și până pe 31 decembrie 2017, nu a fost permisă intrarea în statele membre ale UE la peste 14 mii de cetățeni moldoveni. Motivul principal îl constituie neîntrunirea condițiilor de intrare, insuficiența mijloacelor financiare şi depășirea termenului legal de ședere în statele membre.

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu
Foto:Pixabay.com

 

spot_img

Articole asemănătoare

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Foto

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Te-ai bucurat de cele mai frumoase evenimente sub cerul liber, ai avut parte de distracție.

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu. Muzeul Național de Istorie a României organizează, în lunile iulie și august 2024, o serie de ateliere de creație și educație muzeală care valorifică două dintre expozițiile temporare disponibile publicului în această perioadă.

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Foto

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Mai multe amănunte, în continuare, la Infoanunț.

Știați că… UAIC ocupă locul … în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024

Știați că... UAIC ocupă locul ... în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024.