Un nou acord de cooperare cu Agenția Fiscală Suedeză… Cine, când și unde? Foto

Date:

Share post:

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) din Republica Moldova va continua cooperarea cu Agenția Fiscală Suedeză (AFS), un acord în acest sens fiind semnat de către cele două autorități similare, pentru trei ani.

Totodată, în perioada 25-29 septembrie 2023 are loc vizita de lucru a experților din cadrul Agenției Fiscale Suedeze, cu scopul planificării activităților pentru implementarea Proiectului de cooperare interinstituțională din SFS și ASF pentru anii 2023-2026.

La evenimentul de deschidere au participat Directorul SFS, Petru Rotaru, directorul adjunct Petru Griciuc, reprezentantul AFS, Manager de proiect, Marcus Werner, Thomas Alveteg, vice – șef al Secției Cooperare pentru Dezvoltare, Analist Cooperare pentru Dezvoltare, din cadrul Ambasadei Regatului Suediei la Chișinău, precum și reprezentanți ai subdiviziunilor SFS, dar și echipa de experți ai AFS.

Opinie la subiect

În acest context, Petru Rotaru a menționat că, Ambasada Suediei și Agenția Fiscală Suedeză sunt parteneri de încredere ai Serviciului Fiscal de Stat:

Mulțumesc pentru deschiderea care o manifestați față de activitatea SFS. Suntem fericiți să semnăm astăzi acest acord, care se referă la cooperare în trei domenii cheie, precum: sporirea calității serviciilor fiscale, managementul resurselor umane și schimbul de informații. Sunt sigur că vom avea parte de o etapă accelerată a dezvoltării Serviciului Fiscal de Stat, cu suportul valoros al colegilor noștri din Suedia”.

La fel, directorul SFS a atras atenția asupra faptului că, datorită cooperării anterioare și expertizei valoroase a colegilor din Suedia, autoritatea fiscală națională a reușit să înregistreze rezultate concrete, precum: îmbunătățirea serviciile prestate contribuabililor și plasarea instituției pe o poziție de lider la capitolul digitalizare a serviciilor oferite.

Suedia este deschisă pentru împărtăși experiența sa în …

La rândul său, Thomas Alveteg a declarat că, Suedia este deschisă pentru împărtăși experiența sa în toate domeniile de cooperare: „Este o cale lungă, dar este o oportunitate excelentă pentru Dumneavoastră de a prelua experiența noastră privind modernizarea administrației fiscale și schimbarea atitudinii contribuabililor față de această instituție. Ne dorim să avem o colaborare fructuoasă și în continuare”.

De asemenea, Marcus Werner a spus că, semnarea acestui acord este o continuare firească a cooperării dintre cele două administrații fiscale, așteptările fiind ca fiecare contribuabil să simtă schimbările prin care trece autoritatea fiscală. ”Avem toate ingredientele pentru a face acest proiect să fie unul de succes pentru ambele părți”.

Reamintim că, anterior SFS a cooperat cu AFS în cadrul a două proiecte, începând cu anul 2014, în cadrul cărora a fost acordată asistență tehnică pentru îmbunătățirea și modernizarea Serviciului Fiscal de Stat, se arată în comunicatul PR trimis pe adresa redacției noastre.

Foto: PR Serviciul Fiscal de Stat (SFS) Republica Moldova

spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.