Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași organizează expoziția virtuală de carte „Citește, cunoaște, călătorește!”, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului care a fost stabilită pe 27 septembrie de către Organizația Mondială a Turismului. Din această zi și până astăzi, expoziția virutuală este deschisă permenent.
Evenimentul cuprinde trei categorii: Ghiduri de călătorie, Descrieri de călătorie și Literatură de specialitate, fiecare având rolul de a contribui la înțelegerea fenomenului turistic dintr-o perspectivă inedită.
Expoziția este realizată de Evelina Frunzete, bibliotecar la BCU „Mihai Eminescu” Iași, în cadrul Departamentului Informatizare și Tehnologii Digitale, în colaborare cu dr. Alexandra Cehan, cadru didactic asociat la Facultatea de Geografie și Geologie de la Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Volume de cărți deosebite, cu mesaj unic
La fiecare categorie sunt circa 70 de volume care tratează fie ghiduri turistice, descrieri despre călătorii făcute de diferiți autori sau lucrări științifice din domeniul turismului, inclusiv expoziții de fotografii. Spre exemplu, la capitolul Ghiduri de călătorie, autorii expoziției virtuală vorbesc despre importanța informațiilor de istorie și cultură a destinațiilor vizitate.
„Călătoriile pe care le întreprindem sunt cel mai adesea însoțite de ghidurile turistice ale destinațiilor pe care le vizităm. Informațiile despre istorie și cultură, despre geografia locului, fotografiile care ilustrează elementele de unicitate și hărțile incluse pentru orientarea în spațiu a turistului alcătuiesc împreună un instrument esențial în bagajul oricărui călător.
Colecția de cărți din cadrul acestei categorii a expoziției prezintă o selecție de 68 de ghiduri de călătorie pentru destinații din întreaga lume, fiind incluse deopotrivă ghiduri pentru importante orașe turistice, pentru regiuni extinse și pentru întregi țări în ansamblul lor”, au precizat organizatorii, pentru ZdI.
Expoziția poate fi vizitată la linkul următor – http://www.bcu-iasi.ro/Citeste-cunoaste-calatoreste-expozitie-virtuala.
Editor: Elena Ștefan
Foto: BCU